Tarta de pere
De catre Joseph Hadad
In noiembrie, bucataria si cuptorul devin punctul de atractie al casei! E mai simplu decat crezi sa prepari la cuptor tot felul de bunatati, chef Hadad te inspira cu aceasta reteta de tarta cu pere.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
5 din 5Bogat in zahar
Altele
Desert

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 4 pere nu foarte coapte
- 2 batoane de vanilie
- 200 g de zahar
- 130 g de unt
- foietaj
- mure
- lamaie
Incepe gatitul
Pasul 1: Curat perele de coaja si le tai in sase, stil barcuta. Le scot cotorul si le las 30 de minute intr-un bol cu apa si felii de lamaie.
Pasul 2: Pregatesc aluatul. „Deschid” foietajul (il decongelez la temperatura camerei si-l desfac cu grija). Fiindca o sa am nevoie de un aluat de forma rotunda, ceva mai mare decat tigaia pe care o voi folosi, masor cu tigaia in mana si decupez din aluat cam cu jumatate de centimetru mai mult decat diametrul tigaii. Eu folosesc o tigaie de 22 cm diametru, cu pereti mai inalti si maner rezistent la caldura – este ideala pentru o astfel de tarta la cuptor.
Pasul 3 In tigaie pun zaharul si las la foc mic pana se caramelizeaza, apoi adaug untul. Iau tigaia de pe foc. Strecor perele si le usuc putin pe un prosop de panza, apoi le asez in tigaie. Pun peste ele 2 batoane de vanilie. Cu grija, invelesc perele din tigaie cu foaia rotunda de aluat, pe care o strecor pe dedesubtul perelor. Bag tigaia in cuptorul preincalzit la 180˚C si o las cam 30 de minute, pana cand foietajul se face auriu inchis.
Pasul 4: Scot tarta din cuptor si o asez pe osuprafata sigura (fund de lemn, aragaz). Acopar tigaia cu un platou rotund, pe care voi servi tarta, un pic mai mare in diametru decat aceasta (eu am un platou de 30cm). Intorc platoul si tigaia cu atentie, dintr-o miscare, astfel incat tarta sa ramana de platou, cu perele deasupra. O decorez cu mure sau smochine proaspete. Se serveste simpla sau cu inghetata de vanilie ori sorbet de mango.
Pasul 2: Pregatesc aluatul. „Deschid” foietajul (il decongelez la temperatura camerei si-l desfac cu grija). Fiindca o sa am nevoie de un aluat de forma rotunda, ceva mai mare decat tigaia pe care o voi folosi, masor cu tigaia in mana si decupez din aluat cam cu jumatate de centimetru mai mult decat diametrul tigaii. Eu folosesc o tigaie de 22 cm diametru, cu pereti mai inalti si maner rezistent la caldura – este ideala pentru o astfel de tarta la cuptor.
Pasul 3 In tigaie pun zaharul si las la foc mic pana se caramelizeaza, apoi adaug untul. Iau tigaia de pe foc. Strecor perele si le usuc putin pe un prosop de panza, apoi le asez in tigaie. Pun peste ele 2 batoane de vanilie. Cu grija, invelesc perele din tigaie cu foaia rotunda de aluat, pe care o strecor pe dedesubtul perelor. Bag tigaia in cuptorul preincalzit la 180˚C si o las cam 30 de minute, pana cand foietajul se face auriu inchis.
Pasul 4: Scot tarta din cuptor si o asez pe osuprafata sigura (fund de lemn, aragaz). Acopar tigaia cu un platou rotund, pe care voi servi tarta, un pic mai mare in diametru decat aceasta (eu am un platou de 30cm). Intorc platoul si tigaia cu atentie, dintr-o miscare, astfel incat tarta sa ramana de platou, cu perele deasupra. O decorez cu mure sau smochine proaspete. Se serveste simpla sau cu inghetata de vanilie ori sorbet de mango.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert