Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaTarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel
Mega image logo
  • Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

De catre Mega Image
In aceasta reteta speciala, ciocolata joaca un rol principal.

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Bogat in zahar
Altele
Desert
Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 1 pachet de aluat pentru tarta
  • 300 Pentru ganache: g de ciocolata neagra
  • 80 g de alune
  • 75 g de unt sarat
  • 100 g de zahar
  • 200 ml de smantana
  • 80 g de unt sarat
  • 50 Pentru caramel: ml de smantana
  • 1 varf de cutit de sare de mare grunjoasa

Incepe gatitul

Pasul 1: Intinde aluatul intr-o tava si coace-l singur, in cuptorul preincalzit la 160°C, conform instructiunilor de pe pachet, apoi lasa-l sa se raceasca.
Pasul 2: Pentru ganache, marunteste ciocolata si incalzeste smantana intr-o cratita. Ia cratita de pe foc, pune in ea bucatile de ciocolata si amesteca pana se topeste. Apoi adauga untul sarat si omogenizeaza.
Pasul 3: Intinde ganache-ul peste aluatul de tarta. Presara deasupra alunele coapte in prealabil cu sare. Da la rece aproximativ 30 de minute.
Pasul 4: Pentru caramel, topeste zaharul intr-o craticioara la foc mic. Atentie! Nu amesteca si lasa zaharul sa se caramelizeze usor. Ia de pe foc cand zaharul este caramelizat, adauga untul sarat si sarea. Amesteca usor. Adauga smantana, pune cratita pe foc si adu la punctul de fierbere amestecand continuu. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
Pasul 5: Intinde crema de caramel peste tarta, apoi las-o se raceasca si sa se intareasca inca cel putin 30 de minute in frigider. Un adevarat festin!
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Frantuzesc
Bogat in zahar
Altele
Desert
Toate sezoanele
Desert
  • Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel