Ai cautat retetaTarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel
Mega image logo
  • Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

De catre Mega Image
In aceasta reteta speciala, ciocolata joaca un rol principal.

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Bogat in zahar
Altele
Desert
Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 1 pachet de aluat pentru tarta
  • 300 Pentru ganache:
  • 300 g de ciocolata neagra
  • 80 g de alune
  • 75 g de unt sarat
  • 100 g de zahar
  • 200 ml de smantana
  • 80 g de unt sarat
  • Pentru caramel:
  • 1 varf de cutit de sare de mare grunjoasa
  • 50 ml smântână 32% pentru gătit

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • 13582
  • Aluat fraged 230g
    26.04 Lei/Kg
    5,99 Lei
    69425
  • Alune de padure decojite crude 250g
    Produs momentan indisponibil online
    48568
  • Unt sarat 80% grasime 200g
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    69.95 Lei/Kg
    13,99 Lei
    54999
  • Incepe gatitul

    Pasul 1: Intinde aluatul intr-o tava si coace-l singur, in cuptorul preincalzit la 160°C, conform instructiunilor de pe pachet, apoi lasa-l sa se raceasca.
    Pasul 2: Pentru ganache, marunteste ciocolata si incalzeste smantana intr-o cratita. Ia cratita de pe foc, pune in ea bucatile de ciocolata si amesteca pana se topeste. Apoi adauga untul sarat si omogenizeaza.
    Pasul 3: Intinde ganache-ul peste aluatul de tarta. Presara deasupra alunele coapte in prealabil cu sare. Da la rece aproximativ 30 de minute.
    Pasul 4: Pentru caramel, topeste zaharul intr-o craticioara la foc mic. Atentie! Nu amesteca si lasa zaharul sa se caramelizeze usor. Ia de pe foc cand zaharul este caramelizat, adauga untul sarat si sarea. Amesteca usor. Adauga smantana, pune cratita pe foc si adu la punctul de fierbere amestecand continuu. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
    Pasul 5: Intinde crema de caramel peste tarta, apoi las-o se raceasca si sa se intareasca inca cel putin 30 de minute in frigider. Un adevarat festin!
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Frantuzesc
    Bogat in zahar
    Altele
    Desert
    Toate sezoanele
    Desert
    • Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • 13582
  • Aluat fraged 230g
    26.04 Lei/Kg
    5,99 Lei
    69425
  • Alune de padure decojite crude 250g
    Produs momentan indisponibil online
    48568
  • Unt sarat 80% grasime 200g
    • low-price-no-circle.external.e570082f.svg
    69.95 Lei/Kg
    13,99 Lei
    54999