Tartă cu roșii coapte și crustă de brânză
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
RedusNota
5 din 5Vegetarian

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 300 g făină și încă puțină extra pentru blatul de lucru
- 85 g brânză cheddar maturată, tăiată cubulețe
- 1/2 linguriță de sare
- 50 g parmezan ras
- 4 cepe feliate
- 1 ulei de măsline
- 2 lingurițe de zahăr și 1 vârf extra
- 1 crenguță întreagă și frunzele de cimbru de la 2 crenguțe
- 5 frunze de salvie tocate marunt
- 85 g pesmeți
- 500 g roșii de diverse soiuri, tăiate felii groase
- 1 linguriță de busuioc
- 1 salată verde ca garnitură (opțional)
- 130 g unt rece 82% grasime, taiat cubulete (100 g pntru foietaj si 30 g pentru umplutura)
- 1 linguriță oregano
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
9785
99942
4096
Incepe gatitul
1. Mai întâi prepară foietajul. Pune făina, untul, cheddarul și sarea în vasul unui robot de bucătărie. Pulsează de câteva ori, până când untul și brânza devin bucățele.
2. Măsoară 150 ml de apă foarte rece într-o cană. Toarnă apa puțin câte puțin peste compoziție și pulsează de fiecare dată după ce torni, până când compoziția se leagă într-o bilă de cocă. Pune coca într un vas, acoperă-l și lasă la frigider 1 oră.
3. Între timp, într-o tigaie la foc mic înmoaie ceapa în unt și stropește cu puțin ulei de măsline. Amestecă cele 2 lingurițe de zahăr, frunzele de cimbru și salvia și dă focul tare. Mai gătește pentru câteva minute, până când compoziția devine aurie și lipicioasă. Asezonează cu sare și piper după gust și pune-o de-o parte.
4. Presară cu făină hârtie de copt și întinde cu făcălețul foietajul în formă de cerc, puțin mai gros de 5 mm.
5. Amestecă ceapa, pesmeții și parmezanul.
6. Împrăștie uniform amestecul de ceapă peste foietaj și aranjează roșiile deasupra, având grijă să lași o margine generoasă de 5 cm de jur împrejur. Apoi rulează manual marginea lăsată liberă și strânge-o în jurul umpluturii, apăsând bine cu degetele.
7. Mai presară cimbru și busuioc, sare și piper și un vârf de linguriță de zahăr. În acest punct tarta poate fi acoperită și ținută la rece încă 12 ore.
8. Stropește cu puțin ulei de măsline și coace tarta la cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 25 de minute, până când foietajul devine crocant și auriu. Servește cald sau la temperatura camerei, eventual alături de o salată.
2. Măsoară 150 ml de apă foarte rece într-o cană. Toarnă apa puțin câte puțin peste compoziție și pulsează de fiecare dată după ce torni, până când compoziția se leagă într-o bilă de cocă. Pune coca într un vas, acoperă-l și lasă la frigider 1 oră.
3. Între timp, într-o tigaie la foc mic înmoaie ceapa în unt și stropește cu puțin ulei de măsline. Amestecă cele 2 lingurițe de zahăr, frunzele de cimbru și salvia și dă focul tare. Mai gătește pentru câteva minute, până când compoziția devine aurie și lipicioasă. Asezonează cu sare și piper după gust și pune-o de-o parte.
4. Presară cu făină hârtie de copt și întinde cu făcălețul foietajul în formă de cerc, puțin mai gros de 5 mm.
5. Amestecă ceapa, pesmeții și parmezanul.
6. Împrăștie uniform amestecul de ceapă peste foietaj și aranjează roșiile deasupra, având grijă să lași o margine generoasă de 5 cm de jur împrejur. Apoi rulează manual marginea lăsată liberă și strânge-o în jurul umpluturii, apăsând bine cu degetele.
7. Mai presară cimbru și busuioc, sare și piper și un vârf de linguriță de zahăr. În acest punct tarta poate fi acoperită și ținută la rece încă 12 ore.
8. Stropește cu puțin ulei de măsline și coace tarta la cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 25 de minute, până când foietajul devine crocant și auriu. Servește cald sau la temperatura camerei, eventual alături de o salată.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegetarian
Pranz
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
9785
99942
4096