Tarta cu feta si carpaccio de zucchini
De catre Reteta Mega Image
Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat. Incearca reteta zilei si te vei reindragosti de zucchini.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Buseu

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 2 linguri de ulei de masline fructat
- 2 zucchini
- 1 pachet de aluat de patiserie
- 200 g de branza feta
- 30 g de parmezan ras
- 1 galbenus de ou
- 1 lamaie - suc
- piper negru macinat
- sare
Incepe gatitul
Pasul 1: Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius (treapta 6 pentru cuptoarele pe gaz).
Pasul 2: Desfa aluatul, inteapa-l peste tot cu furculita si pune-l pe o tava intoarsa si acoperita cu hartie de copt. Peste aluat, pune inca o foaie de hartie de copt si preseaza-l asezand deasupra o alta tava. Da aluatul la cuptor pentru 15 minute.
Pasul 3: Taie in fasii lungi zucchini cu ajutorul unui curatator de legume (nu folosi miezul cu seminte). Stropeste fasiile cu ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Amesteca si lasa-le la marinat 15 minute. Poti pune si putin cimbru, oregano sau marar.
Pasul 4: Marunteste branza feta cu o furculita, adauga parmezanul, galbenusul de ou, piper si amesteca bine.
Pasul 5: Imprastie acest amestec peste aluatul copt deja si mai da la cuptor pentru inca 10 minute.
Pasul 6: Scurge bine dovleceii si imprastie-i uniform peste tarta.
Pasul 2: Desfa aluatul, inteapa-l peste tot cu furculita si pune-l pe o tava intoarsa si acoperita cu hartie de copt. Peste aluat, pune inca o foaie de hartie de copt si preseaza-l asezand deasupra o alta tava. Da aluatul la cuptor pentru 15 minute.
Pasul 3: Taie in fasii lungi zucchini cu ajutorul unui curatator de legume (nu folosi miezul cu seminte). Stropeste fasiile cu ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Amesteca si lasa-le la marinat 15 minute. Poti pune si putin cimbru, oregano sau marar.
Pasul 4: Marunteste branza feta cu o furculita, adauga parmezanul, galbenusul de ou, piper si amesteca bine.
Pasul 5: Imprastie acest amestec peste aluatul copt deja si mai da la cuptor pentru inca 10 minute.
Pasul 6: Scurge bine dovleceii si imprastie-i uniform peste tarta.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Buseu