Tarta cu cartofi
De catre Reteta Mega Image
Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat. Incearca reteta zilei si te vei reindragosti de cartofi.
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 1 kg de cartofi cu textura ferma
- 200 g de bacon afumat
- 2 cepe tocate
- 1 pachet de aluat foietaj
- 120 g de smantana grasa
- 1 legatura de chives tocat
- 1 legatura de marar tocat
- 1 lingurita de sos Worcester
- 1 ou
- sare si piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.
Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.
Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv