Tarta cu cartofi
De catre Reteta Mega Image
Retetele la cuptor sunt recunoscute ca fiind mai sanatoase decat cele realizate prin prajire sau fierbere, iar cand folosesti si legume proaspete si de calitate, efectul pentru o cina sanatoasa si usoara este garantat. Incearca reteta zilei si te vei reindragosti de cartofi.
Multumim pentru nota!
An error occurred[RO]
Ai acordat deja o nota
- Fel de mancare: Aperitiv
- Bucatarie: International
- Dieta: Clasic
- Mancare: Altul
- Ocazie: Altele
- Caracter sezonier: Toate sezoanele
Ingrediente
Aceasta reteta e pentru 4 persoane.
- 1 kg de cartofi cu textura ferma
- 1 ou
- 1 lingurita de sos Worcester
- 1 legatura de marar tocat
- 1 legatura de chives tocat
- 120 g de smantana grasa
- 1 pachet de aluat foietaj
- 2 cepe tocate
- 200 g de bacon afumat
- sare si piper
Pasul 1: Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.
Pasul 2: Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.
Retete asemanatoare:
Iti multumim ca ai tiparit reteta. Speram ca ti-a placut si ca vei reveni pe site-ul nostru pentru a cauta si alte retete minunate.
Trimite aceasta reteta