Ai cautat retetaTarta cu caramel sarat si nuci pecan
Mega image logo
  • Tarta cu caramel sarat si nuci pecan

Tarta cu caramel sarat si nuci pecan

De catre Alex Iacob
Ca majoritatea bunatatilor dulci sau sarate, istoria caramelului sarat porneste din Franta, de la un ciocolatier pe nume Henri Le Roux. Scolit la Coba Institute, Henri a inventat celebrul CBS - Caramel au Beurre Salé in 1977, folosind ca baza untul sarat din Bretagne. Combinarea a doua arome la fel de puternice, a zaharului si a sarii, da un gust senzational. Secretul e sa stii exact care este procentul corect din fiecare.
Tarta cu caramel sarat si nuci pecan
Mediu
31'- 60'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 30 g faina de migdale
  • 95 g zahar pudra
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana dulce 32%
  • 100 g apa
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita sare roz de Himalaya
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 30 g faina de migdale
  • 95 g zahar pudra
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana dulce 32%
  • 100 g apa
  • 100 g unt
  • 1/4 lingurita sare roz de Himalaya