• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Tarta cu caramel sarat si nuci pecan

De catre Alex Iacob

Ca majoritatea bunatatilor dulci sau sarate, istoria caramelului sarat porneste din Franta, de la un ciocolatier pe nume Henri Le Roux. Scolit la Coba Institute, Henri a inventat celebrul CBS - Caramel au Beurre Salé in 1977, folosind ca baza untul sarat din Bretagne. Combinarea a doua arome la fel de puternice, a zaharului si a sarii, da un gust senzational. Secretul e sa stii exact care este procentul corect din fiecare.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Desert
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Bogat in zahar
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Tarta cu caramel sarat si nuci pecan
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g apa
  • 200 g smantana dulce 32%
  • 200 g zahar
  • 1/2 baton de vanilie
  • 95 g zahar pudra
  • 30 g faina de migdale
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1/4 lingurita sare roz de Himalaya
Pregatire

Pasul 1: Aluat de tarta pentru o tava cu dimensiunea de 26 cm. Amesteca faina cu untul, semintele de la jumatate de baton de vanilie, faina de migdale si zaharul pudra. Dupa ce devine o compoziţie omogena, adauga oul, amesteca pana se incorporeaza in aluat. Lasa-l la frigider, in folie pentru prospetime, aproximativ 30 de minute.
Pasul 2: Intinde aluatul cu un sucitor pana ajunge sa aiba 3-4 mm grosime. Pune-l in forma de tarta si deasupra hartie de copt, peste care pune boabe de fasole, astfel aluatul nu se va umfla.
Pasul 3: Las-o in cuptor, la 180 grade 13 minute, dupa care scoate hartia de copt cu boabele de fasole si mai las-o descoperita alte 8 minute, la aceeasi temperatura de 180 de grade.
Pasul 4: Pune nucile pecan intr-o tava cu hartie de copt la cuptor timp de 10 minute, la 180 grade. Nucile trebuie amestecate pentru a se coace uniform.
Pasul 5: Pune zaharul cu apa pe foc intr-o oala mica si lasa pana cand zaharul prinde o culoare aurie. Se adauga smantana, incalzita in prealabil, atentie, insa, se formeaza aburi puternici. Amesteca cu un tel pana cand se incorporeaza smantana cu zaharul topit. Ia oala de pe foc si adauga untul taiat cubulete. Amesteca energic pana cand se topeste untul, apoi adauga sarea. Lasa totul la racit aproximativ 30 de minute. Daca te grabesti, pune-o la frigider.
Pasul 6: Pe foaia de tarta asaza un strat de nuci pecan coapte, apoi caramelul sarat pana la marginea de sus. Deasupra se pun alte nuci pecan, avand grija sa fie cat mai estetic.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista