Incepe gatitul
1. Mai întâi taie cepele pe jumătate, curăță-le de coajă și toacă-le fâșii subțiri.
2. Topește 2 linguri de unt la foc mediu, într-o oală adâncă cu fund gros. Toarnă și puțin ulei, care va ajuta untul să nu se ardă. Adaugă ceapa tocată și sărează generos, apoi gătește cam 30 de minute, amestecând ocazional, până când ceapa devine maro. Atunci toarnă vinul alb, coniacul (dacă folosești) și amestecă bine. Folosește o lingură de lemn și răzuiește orice urmă de ceapă caramelizată, lipită pe fundul vasului, pe care o vei încorpora în compoziție, fiind super delicioasă. Adaugă 1 lingură de făină, amestecă bine și mai gătește 1 minut. Toarnă supa de vită, adaugă ierburile aromatice și lasă să fiarbă ușor la foc mic cam 20 de minute. Apoi gustă și potrivește cu sare și piper.
3. Împarte supa în vase mici de o porție, rezistente la cuptor. Ca să prepari crusta, freacă feliile de pâine uscată cu usturoiul decojit, apoi așază câte o felie în fiecare vas. Acoperă supa cu un strat generos de brânză rasă și dă la cuptorul preîncălzit pe modul grill la putere maximă, pentru cel mult 1-2 minute. Supa este gata când brânza s-a topit, formând o crustă crocantă, aurie.