Ai cautat retetaSupa de rosii la cuptor
Mega image logo
  • Supa de rosii la cuptor

Supa de rosii la cuptor

De catre Reteta Mega Image
O supa usoara si foarte aromata, simplu de facut, din ingrediente proaspete, de sezon. Este delicioasa atat calda, cat si rece.
Supa de rosii la cuptor
Mediu
1'- 30'
5/5
Redus

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 1 kg de rosii
  • 4 catei de usturoi in coaja
  • piper negru
  • crema de branza de capra
  • 2 cepe de marime medie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de zahar
  • busuioc proaspat taiat marunt
  • 50 g de fistic pudra
  • sare de mare grunjoasa
  • 1 kg de rosii
  • 4 catei de usturoi in coaja
  • piper negru
  • crema de branza de capra
  • 2 cepe de marime medie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 50 ml de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de zahar
  • busuioc proaspat taiat marunt
  • 50 g de fistic pudra
  • sare de mare grunjoasa

Incepe gatitul

Pasul 1: Spala rosiile si curata ceapa. Tai-o in sferturi si pune-o in tava impreuna cu rosiile. Stropeste-le cu ulei de masline. Adauga cateii de usturoi intregi (daca preferi un gust mai intens de usturoi, poti adauga mai multi catei), sare si piper dupa gust. Pune tava la cuptor, la 200°C, timp de o ora, pana cand se rumenesc legumele.
Pasul 2: Intr-o tigaie, coace ardeiul pe toate partile. Dupa ce s-a copt, curata-l de coaja.
Pasul 3: Decojeste cateii de usturoi si pune-i cu restul legumelor intr-un bol. Paseaza tot cu mixerul vertical pana cand capata o consistenta omogena.
Pasul 4: Varsa supa obtinuta intr-o oala si adauga zaharul. Pune-o pe foc si las-o pana cand da in clocot.
Pasul 5: Adauga busuiocul tocat marunt. Stinge focul si lasa 5 minute sa infuzeze.
Pasul 6: Se serveste cu cu caviar de busuioc si crema de branza de capra, peste care presaram fistic pudra.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Brunch,Pranz
Toate sezoanele
Sos