Supa de dovleac
De catre Reteta Mega Image
Bogat in fibre, vitaminele A si E si alti nutrienti importanti, dovleacul placintar este o leguma pe care ar trebui s-o incluzi cat mai des in meniul tau saptamanal.
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
RedusNota
5 din 5Clasic
Altele
Sos

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi fin tocati
- 1 dovleac placintar curatat si taiat cuburi
- 150 ml de vin alb sec
- 1 lingurita de boia de ardei
- 2 lingurite de chimion macinat
- 1100 ml de supa (stock) de legume
- 1 legatura mica de patrunjel
- 85 g de smantana grasa
- sare, piper negru proaspat macinat
Incepe gatitul
Pasul 1: In ulei de masline caleste ceapa si usturoiul cu un varf de cutit de sare, pana se inmoaie. Adauga dovleacul, amesteca bine si mai lasa 5 minute, la foc mediu.
Pasul 2: Toarna vinul peste legume si lasa-l sa clocoteasca la foc potrivit pana se evapora cam 3 sferturi din lichid.
Pasul 3: Adauga condimentele si supa de legume, adu la punctul de fierbere si lasa sa fiarba la foc mic pentru 20-25 de minute, pana ce dovleacul se inmoaie suficient pentru a fi pasat.
Pasul 4: Cu ajutorul unui mixer vertical, paseaza supa cat mai fin. Ai grija sa tii capul mixerului sub nivelul lichidului, ca sa nu sara stropi fierbinti.
Pasul 5: Adauga smantana si amesteca bine. Potriveste gustul de sare si piper.
Pasul 6: Foloseste-te de mixer cand amesteci ca sa se omogenizeze bine. Serveste supa garnisita cu frunze de patrunjel.
Pasul 2: Toarna vinul peste legume si lasa-l sa clocoteasca la foc potrivit pana se evapora cam 3 sferturi din lichid.
Pasul 3: Adauga condimentele si supa de legume, adu la punctul de fierbere si lasa sa fiarba la foc mic pentru 20-25 de minute, pana ce dovleacul se inmoaie suficient pentru a fi pasat.
Pasul 4: Cu ajutorul unui mixer vertical, paseaza supa cat mai fin. Ai grija sa tii capul mixerului sub nivelul lichidului, ca sa nu sara stropi fierbinti.
Pasul 5: Adauga smantana si amesteca bine. Potriveste gustul de sare si piper.
Pasul 6: Foloseste-te de mixer cand amesteci ca sa se omogenizeze bine. Serveste supa garnisita cu frunze de patrunjel.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Sos