Ai cautat retetaSupa de dovleac
Mega image logo
  • Supa de dovleac

Supa de dovleac

De catre Reteta Mega Image
Bogat in fibre, vitaminele A si E si alti nutrienti importanti, dovleacul placintar este o leguma pe care ar trebui s-o incluzi cat mai des in meniul tau saptamanal.

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Pret

Redus

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Sos
Supa de dovleac

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 85 g de smantana grasa
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1100 ml de supa (stock) de legume
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei
  • 150 ml de vin alb sec
  • 1 dovleac placintar curatat si taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi fin tocati
  • 1 ceapa tocata
  • sare, piper negru proaspat macinat

Incepe gatitul

Pasul 1: In ulei de masline caleste ceapa si usturoiul cu un varf de cutit de sare, pana se inmoaie. Adauga dovleacul, amesteca bine si mai lasa 5 minute, la foc mediu.
Pasul 2: Toarna vinul peste legume si lasa-l sa clocoteasca la foc potrivit pana se evapora cam 3 sferturi din lichid.
Pasul 3: Adauga condimentele si supa de legume, adu la punctul de fierbere si lasa sa fiarba la foc mic pentru 20-25 de minute, pana ce dovleacul se inmoaie suficient pentru a fi pasat.
Pasul 4: Cu ajutorul unui mixer vertical, paseaza supa cat mai fin. Ai grija sa tii capul mixerului sub nivelul lichidului, ca sa nu sara stropi fierbinti.
Pasul 5: Adauga smantana si amesteca bine. Potriveste gustul de sare si piper.
Pasul 6: Foloseste-te de mixer cand amesteci ca sa se omogenizeze bine. Serveste supa garnisita cu frunze de patrunjel.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Sos
  • Supa de dovleac