Supă cremă de țelină și măr
Cu gust bun de rădăcinoase, dulceagă și delicioasă, această supă cremoasă este
perfectă pentru zilele mai răcoroase, în care vrei să te încălzești cu ceva bun.
Durata
1'- 30'Nota
5 din 5Vegetarian
Sos

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 2 linguri linguri de ulei de măsline
- 2 cepe
- 1 tijă de apio
- 1 radacina de telina
- 4 mere verzi
- cimbru verde
- 2 l supa clara de legume
- 100 ml smantana lichida
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
12852
9255
Incepe gatitul
1. Începi prin a pregăti ingredientele. taie felii ceapa și toacă grosier țelina apio. toacă cuburi țelina rădăcină, scoate cotoarele merelor și taie merele sferturi. culege frunzulițele de cimbru și lasă-le deoparte. 2. Pune la încins o tigaie mare cu ulei de măsline și sotează ceapa împreună cu țelina apio, la foc mediu, timp de 10 minute, până se înmoaie. 3. Adaugă țelina rădăcină, feliile de măr și frunzulițele de cimbru, și lasă-le să se gătească încă 2-3 minute. 4. Adaugă supa de legume, condimentează cu sare și piper după gust, apoi lasă totul să fiarbă la foc mic 30 de minute, până când țelina se pătrunde și devine fragedă. 5. Ia supa de pe foc și fă-o cremă cu ajutorul unui blender de mână, apoi adaugă și încorporează smântâna lichidă. 6. Împarte supa în boluri și servește-o cu alune de pădure prăjite, câteva picături de ulei de măsline și, opțional, extra smântână.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Vegetarian
Sos
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
12852
9255