• Localizare magazine
: Acum poți modifica o comandă plasată deja, înainte ca aceasta să fie livrată. Află mai multe  aici.
Inapoi

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

De catre Chef Nicolai Tand

Stii cu ce poti inlocui crutoanele de paine din supa? Cu bacon rumenit! Gateste o supa crema de cartofi dulci dupa reteta Chefului Nicolai Tand si vei avea parte de o masa cum nu ai mai incercat niciodata!

Usor de preparat
Cost redus
Mai mult de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Sos
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Usor de preparat
Cost redus
Mai mult de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 50 g de unt
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g de lapte
  • 1 fir de praz mare
  • 3 cl de vin de Porto
  • 1 lingura de ulei
  • 2 cepe albe mari
  • 100 g de bacon
  • 100 g de apa
  • 1500 g de cartofi dulci
  • 100 g de smantana lichida
Pregatire

Pasul 1: Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.
Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista