Supa crema de cartofi dulci cu bacon
De catre Chef Nicolai Tand
Stii cu ce poti inlocui crutoanele de paine din supa? Cu bacon rumenit! Gateste o supa crema de cartofi dulci dupa reteta Chefului Nicolai Tand si vei avea parte de o masa cum nu ai mai incercat niciodata!
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
RedusNota
1 din 5Clasic
Altele
Sos

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 50 g de unt
- 1500 g de cartofi dulci
- 100 g de apa
- 100 g de bacon
- 2 cepe albe mari
- 1 lingura de ulei
- 3 cl de vin de Porto
- 1 fir de praz mare
- 100 g de lapte
- 1 lingura de zahar
- 100 g de smantana lichida
Incepe gatitul
Pasul 1: Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.
Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!
Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Pranz
Toate sezoanele
Sos