Ai cautat retetaSupa crema de cartofi dulci cu bacon
Mega image logo
  • Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

De catre Chef Nicolai Tand
Stii cu ce poti inlocui crutoanele de paine din supa? Cu bacon rumenit! Gateste o supa crema de cartofi dulci dupa reteta Chefului Nicolai Tand si vei avea parte de o masa cum nu ai mai incercat niciodata!
Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Usor
>30'
1/5
Redus

Ingrediente pentru

Ingrediente
2 portii
  • 50 g de unt
  • 1500 g de cartofi dulci
  • 100 g de apa
  • 100 g de bacon
  • 2 cepe albe mari
  • 1 lingura de ulei
  • 3 cl de vin de Porto
  • 1 fir de praz mare
  • 100 g de lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g de smantana lichida
  • 50 g de unt
  • 1500 g de cartofi dulci
  • 100 g de apa
  • 100 g de bacon
  • 2 cepe albe mari
  • 1 lingura de ulei
  • 3 cl de vin de Porto
  • 1 fir de praz mare
  • 100 g de lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g de smantana lichida

Incepe gatitul

Pasul 1: Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.
Pasul 2: Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
Pasul 3: Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
Pasul 4: Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto. Un deliciu!

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Pranz
Toate sezoanele
Sos