Sparanghel la gratar cu jambon
De catre Reteta Mega Image
Daca vrei sa incerci ceva inedit la gratar, nu uita sa alegi sparanghel data viitoare cand ajungi in Mega. Cu jambon, arome si parmezan vei obtine un antreu deosebit.
Multumim pentru nota!
An error occurred[RO]
Ai acordat deja o nota
- Fel de mancare: Fel principal
- Bucatarie: International
- Dieta: Clasic
- Mancare: Altul
- Ocazie: Altele
- Caracter sezonier: Toate sezoanele
Ingrediente
Aceasta reteta e pentru 4 persoane.
- 80 g de jambon (Pata Negra)
- 1 legatura de sparanghel alb
- cateva rosii uscate in ulei de masline
- 3 linguri de fulgi de parmezan
- 1 crenguta de patrunjel pentru decor
- 1 lingura de cimbru fin tocat
- sare si piper
- lingura de ulei de masline
Pasul 1: Curata sparanghelul si taie capetele dure. Nu arunca cojile. Le poti pastra la congelator pentru o supa de legume.
Pasul 2: Amesteca sparanghelul cu ulei de masline, cimbru, piper si sare, astfel incat fiecare fir sa fie uns in intregime.
Pasul 3: incinge o tigaie grill si frige-l pe toate partile pentru cateva minute. Ai grija sa ramana crocant.
Pasul 4: Pune sparanghelul pe un platou si asaza deasupra feliile de jambon si rosiile taiate in bucati mai mici.
Pasul 5: Presara parmezan si decoreaza cu crenguta de patrunjel.
Retete asemanatoare:
Iti multumim ca ai tiparit reteta. Speram ca ti-a placut si ca vei reveni pe site-ul nostru pentru a cauta si alte retete minunate.
Trimite aceasta reteta