Sparanghel in foitaj
De catre Cristina Toth
Chef Cristina Toth propune o reteta foarte usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.
Dificultate
MediuDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Aperitiv

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 1 foaie de aluat foitaj
- 1 legatura de sparanghel subtire
- 200 g mozzarella
- 1 lingurita cu unt
- 200 g sunca de Praga
- 1 lingurita cu zahar
- 1 felie de lamaie
- 1 ou
- sare
Incepe gatitul
Pasul 1: Pentru inceput curatam sparanghelul. Sparanghelul verde nu necesita curatarea completa (lasa necuratati 5-6 cm de la varf). Taie partea lemnoasa de la baza si incepe curatarea de jos in sus, pana in apropiere de varf. Spala bine sub jet de apa, insistand pe varf, dar nu il lasa in apa!
Pasul 2: Pune la fiert 1,5 l de apa cu un praf de sare, o lingurita cu zahar, o lingurita cu unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste, opareste sparanghelul 2 minute, apoi scufunda-l repede in apa rece in care pui cateva cuburi de gheata, fara sa il lasi acolo, si il scoti imediat pe un platou.
Pasul 3: Taie aluatul de foitaj in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foitajul si da mozzarella prin razatoare.
Pasul 4: Sfatul meu: lasa aluatul sa se decongeleze incet, in frigider, iar cand il lucrezi, fa-o cat mai repede, pentru a nu-i da timp sa ajunga la temperatura din bucatarie. Daca, totusi, pregatirea a necesitat ceva timp, inainte de a-l introduce in cuptor, lasa preparatul final macar o jumatate de ora in frigider.
Pasul 5: Pune fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adauga mozzarella, ruleaza sunca in jurul sparanghelului, apoi pune totul pe aluatul de foitaj. Ia 2 colturi opuse ale aluatului taiat si inveleste sunca umpluta cu mozzarella si sparanghel.
Pasul 6: Bate un ou cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi unge fiecare rulou. Pentru a se coace, sparanghelul in foitaj are nevoie de aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 190 dde grade (cuptor cu convectie). Rulourile sunt gata cand au capatat o culoare frumoasa, aurie.
Pasul 2: Pune la fiert 1,5 l de apa cu un praf de sare, o lingurita cu zahar, o lingurita cu unt si o felie de lamaie. Cand apa clocoteste, opareste sparanghelul 2 minute, apoi scufunda-l repede in apa rece in care pui cateva cuburi de gheata, fara sa il lasi acolo, si il scoti imediat pe un platou.
Pasul 3: Taie aluatul de foitaj in patrate cu latura de 8 cm, sunca in patrate putin mai mici decat foitajul si da mozzarella prin razatoare.
Pasul 4: Sfatul meu: lasa aluatul sa se decongeleze incet, in frigider, iar cand il lucrezi, fa-o cat mai repede, pentru a nu-i da timp sa ajunga la temperatura din bucatarie. Daca, totusi, pregatirea a necesitat ceva timp, inainte de a-l introduce in cuptor, lasa preparatul final macar o jumatate de ora in frigider.
Pasul 5: Pune fiecare fir de sparanghel pe o fasie de sunca, adauga mozzarella, ruleaza sunca in jurul sparanghelului, apoi pune totul pe aluatul de foitaj. Ia 2 colturi opuse ale aluatului taiat si inveleste sunca umpluta cu mozzarella si sparanghel.
Pasul 6: Bate un ou cu putina sare si piper proaspat macinat, apoi unge fiecare rulou. Pentru a se coace, sparanghelul in foitaj are nevoie de aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 190 dde grade (cuptor cu convectie). Rulourile sunt gata cand au capatat o culoare frumoasa, aurie.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Aperitiv