Spaghetti carbonara
Învață să prepari o rețetă
italiană clasică de paste,
cu bacon crocant și un sos
strălucitor de ou cu parmezan.
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
MediuNota
5 din 5Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 2 linguri linguri de ulei de măsline
- 200 g bacon afumat, tăiat fâșii subțiri (opțional)
- 2 gălbenușuri
- 1 ou întreg
- 80 g parmezan ras
- 300 g spaghete
- piper proaspăt măcinat
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
24239
32528
98082
85826
Incepe gatitul
1. Pune la fiert o oală cu apă și sare. 2. Într-o tigaie încinsă cu 2 linguri ulei de măsline, pune baconul și lasă-l să se rumenească frumos. Stinge focul și scurge surplusul de grăsime din tigaie. 3. Într-un bol, bate foarte bine gălbenușurile și oul, împreună cu parmezanul ras. 4. Când fierbe apa, adaugă pastele și fierbe-le al dente, în funcție de timpul înscris pe ambalaj. 5. După ce au fiert pastele, scurge-le de apă și transferă-le direct în tigaia cu bacon, dar ai grijă să păstrezi 1-2 polonice de apă de la paste. 6. Pune tigaia înapoi pe foc și amestecă foarte bine, cât să se încălzească pastele și să preia din gustul baconului. 7. Stinge focul și toarnă deasupra compoziția de ou cu parmezan. Amestecă din nou, cât pastele sunt fierbinți, ca să se acopere uniform în sosul auriu și lucios. 8. În caz că pastele au absorbit tot sosul (sunt prea uscate), adaugă câte puțin din apa în care au fiert, până ești mulțumit de consistența sosului. 9. Așază pastele în farfurii și servește cu piper negru proaspăt râșnit.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Indian
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
24239
32528
98082
85826