Incepe gatitul
1. Într-un bol, bate bine gălbenușurile de ou cu parmezanul ras fin și piperul.
2. Gătește spaghetele într-o oală încăpătoare cu apă fierbinte și sărată, cât să le faci al dente, în funcție de timpul de pe pachet.
3. Încinge o tigaie cu 1 lingură de ulei la foc mediu-iute. Zdrobește usturoiul cu podul palmei sau cu lama cuțitului și pune-l în tigaie. Lasă-l cam 1 minut, cât să-și lase aroma în uleiul din tigaie. Adaugă baconul și gătește cam 4 minute, sau cât să capete o textură crocantă.
4. Scoate usturoiul din tigaie cu un clește și adaugă spaghetele scurse bine, dar păstrează puțin din apa în care au fiert pentru mai târziu. Amestecă bine spaghetele în tigaie, cât să se îmbibe cu aroma lăsată de grăsimea din bacon, apoi oprește focul.
5. Stropește spaghetele cu puțină apă de la paste și amestecă bine din nou. Condimentează cu piper și adaugă compoziția de ou și parmezan. Mai stropește cu puțină apă de la paste și amestecă în continuare, atât cât spaghetele să capete un luciu apetisant.
6. Servește cu parmezan ras deasupra, extra piper proaspăt măcinat și frunze de busuioc.