Souvlaki
De catre Reteta Mega Image
Daca iti este dor de Grecia, vara aceasta incearca o reteta clasica elena. Incinge gratarul, lasa armele din Pelopones sa iti umple casa si cheama-ti prietenii la o masa memorabila.
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
RedusNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 600 g de pulpe de pui dezosate
- 1 ceapa rosie
- 2 lamai
- 15 g de marar
- 30 ml de otet de vin
- 1 lingurita de boia
- 2 catei de usturoi
- 15 g mentă proaspată, tocată
- sare si piper
- 30 g de rozmarin
- 50 ml de ulei de masline extravirgin
Incepe gatitul
Pasul 1: Prepara marinada: curata frunzele de rozmarin de pe tije, pe care pastreaza-le sa le folosesti ca bete pentru frigarui. Curata si toaca marunt ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul de masline, sucul de la o lamaie, otetul, boiaua si verdeata tocata fin (inclusiv frunzele de rozmarin).
Pasul 2: Marineaza carnea de pui in acest amestec timp de cel putin 1 ora.
Pasul 3: Taie carnea cubulete si infinge-o pe tijele de rozmarin.
Pasul 4: Frige frigaruile pe gratarul incins, uns cu ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.
Pasul 2: Marineaza carnea de pui in acest amestec timp de cel putin 1 ora.
Pasul 3: Taie carnea cubulete si infinge-o pe tijele de rozmarin.
Pasul 4: Frige frigaruile pe gratarul incins, uns cu ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Grecesc
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal