• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Somon cu gutui la cuptor si scortisoara

De catre Joseph Hadad

Un mod spectaculos de a gati somonul, intr-o combinatie reusita de toamna: gutui si scortisoara.

Dificultate ridicata
Cost mediu
Mai mult de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Altul
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Somon cu gutui la cuptor si scortisoara
Dificultate ridicata
Cost mediu
Mai mult de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 4 fileuri de somon (aprox. 200g net fiecare)
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de piper boabe
  • 500 g zahar
  • 2 stelute de anason
  • coaja de portocala si coaja de lime, taiata fasii
  • 3 gutui mai coapte
  • 1 lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • 150 g unt
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 8 fire de ceapa verde
  • 2 portocale
  • 1 lingurita de sare
Pregatire

Pasul 1: Curat gutuile si le tai in sase. Le scot miezul si le las in apa cu lamaie jumatate de ora. Pun intr-o oala cu 1l de apa toate ingredientele pentru pregatirea gutuilor (zahar, coaja de portocala si lime, condimentele) si le las la fiert aproape jumatate de ora. Strecor ingredientele, scot gutuile din apa cu lamaie si le pun in oala, la foc mic, ca si cum as face compot iar cand se inmoaie le las deoparte in sosul format.
Pasul 2: Pregatesc somonul. Tai ceapa julien, nu foarte subtire, pun intr-o tigaie ulei de masline si o nuca de unt, usturoi, apoi sotez pana cand ceapa se face aurie. Tai doua portocale fara coaja in rondele groase. Pun gutuile in tigaie, asez peste ele ceapa verde spalata, dar cu mustati, batonul de scortisoara si portocalele. Deasupra acestora asez fileurile crude de somon. Torn peste ele cam 2 polonice din zeama de la gutui, asezonez cu piper negru zdrobit, pun capacul si las la foc mic 35 de minute. Atentie, capacul trebuie sa fie un pic deschis, nu sa acopere complet tigaia.
Pasul 3: Asez pe farfurie, cu atentie, somonul si celelalte ingrediente si decorez cu fasiile de coaja de lamaie si portocala. Se serveste fierbinte, cu un pahar de Riesling.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista