Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaSomon cu gutui la cuptor si scortisoara
Mega image logo
  • Somon cu gutui la cuptor si scortisoara

Somon cu gutui la cuptor si scortisoara

De catre Joseph Hadad
Un mod spectaculos de a gati somonul, intr-o combinatie reusita de toamna: gutui si scortisoara.

Dificultate

Ridicat

Durata

>30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Altul
Somon cu gutui la cuptor si scortisoara

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 4 fileuri de somon (aprox. 200g net fiecare)
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de piper boabe
  • 500 g zahar
  • 2 stelute de anason
  • coaja de portocala si coaja de lime, taiata fasii
  • 3 gutui mai coapte
  • 1 lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • 150 g unt
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 8 fire de ceapa verde
  • 2 portocale
  • 1 lingurita de sare

Incepe gatitul

Pasul 1: Curat gutuile si le tai in sase. Le scot miezul si le las in apa cu lamaie jumatate de ora. Pun intr-o oala cu 1l de apa toate ingredientele pentru pregatirea gutuilor (zahar, coaja de portocala si lime, condimentele) si le las la fiert aproape jumatate de ora. Strecor ingredientele, scot gutuile din apa cu lamaie si le pun in oala, la foc mic, ca si cum as face compot iar cand se inmoaie le las deoparte in sosul format.
Pasul 2: Pregatesc somonul. Tai ceapa julien, nu foarte subtire, pun intr-o tigaie ulei de masline si o nuca de unt, usturoi, apoi sotez pana cand ceapa se face aurie. Tai doua portocale fara coaja in rondele groase. Pun gutuile in tigaie, asez peste ele ceapa verde spalata, dar cu mustati, batonul de scortisoara si portocalele. Deasupra acestora asez fileurile crude de somon. Torn peste ele cam 2 polonice din zeama de la gutui, asezonez cu piper negru zdrobit, pun capacul si las la foc mic 35 de minute. Atentie, capacul trebuie sa fie un pic deschis, nu sa acopere complet tigaia.
Pasul 3: Asez pe farfurie, cu atentie, somonul si celelalte ingrediente si decorez cu fasiile de coaja de lamaie si portocala. Se serveste fierbinte, cu un pahar de Riesling.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Altul
  • Somon cu gutui la cuptor si scortisoara