Ai cautat retetaSalată tabbouleh
Mega image logo
  • Salată tabbouleh

Salată tabbouleh

În bazinul mediteraneean, bogăția naturii a făcut posibilă apariția unei varietăți unice de mâncăruri ușoare, fără carne și totuși foarte hrănitoare. Am ales câteva dintre cele mai populare, care te vor face să te simți ca în vacanță la Mediterană. Rețeta de carpaccio, se spune că ar fi fost inventată de pictorul venețian Vittore Carpaccio, care folosea mult alb și roșu. În varianta vegetariană, sfecla înlocuiește feliile de carne crudă, rezultând aceeași paletă de culori. Tabbouleh este o salată arăbească, foarte fresh, care are la bază pătrunjel și bulgur, ingredient obținut dintr‑un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate grosier. Pentru rețeta noastră am adăugat un dressing interesant, dar se servește la fel de bine cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Brânza feta grecească este deja foarte populară la noi, însă știai că grecii o consumă și în varianta marinată, fiind mult mai delicioasă?

Dificultate

Usor

Durata

1'- 30'

Nota

5 din 5
Vegan
Salata
Salată tabbouleh

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 100 g bulgur
  • 3 legături pătrunjel tocat mărunt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
  • 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
  • INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
  • 1 lingura cu ulei de rapita
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1/2 lămâie, zeamă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguri sirop de agave, sau după gust
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1/2 cățel de usturoi zdrobit

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Miere de rapita 400g
    Produs momentan indisponibil online
    25469
  • Bulgur bio  500g
    Produs momentan indisponibil online
    38454
  • Otet balsamic de Modena 500ml
    Produs momentan indisponibil online
    15161
  • Lamai  500g
    Produs momentan indisponibil online
    30336
  • Incepe gatitul

    1. Pentru tabbouleh, pune bulgurul într-un bol încăpător și toarnă apă clocotită peste, cât să-l acopere și să depășească puțin. Amestecă și lasă-l să stea cât să-și dubleze volumul.
    2. Într-un bol mare, adaugă pătrunjelul, ceapa verde, menta și roșiile. Apoi adaugă bulgurul, care a absorbit toată apa și și-a dublat volumul.
    3. Pentru dressing, amestecă într-un bol uleiul, oțetul, zeama de lămâie, vanilia, siropul de agave, un praf de sare și usturoiul, până se omogenizează.
    4. Toarnă dressingul peste tabbouleh și amestecă bine. 5. Servește imediat sau rece de la frigider, alături de alte preparate mediteraneene, precum humus, baba ganoush, falafel, feta, măsline etc.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Arabesc
    Vegan
    Salata
    • Salată tabbouleh

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Miere de rapita 400g
    Produs momentan indisponibil online
    25469
  • Bulgur bio  500g
    Produs momentan indisponibil online
    38454
  • Otet balsamic de Modena 500ml
    Produs momentan indisponibil online
    15161
  • Lamai  500g
    Produs momentan indisponibil online
    30336