Salată tabbouleh
În bazinul mediteraneean, bogăția naturii a făcut posibilă
apariția unei varietăți unice de mâncăruri ușoare, fără carne
și totuși foarte hrănitoare. Am ales câteva dintre cele mai
populare, care te vor face să te simți ca în vacanță la Mediterană.
Rețeta de carpaccio, se spune că ar fi fost inventată de
pictorul venețian Vittore Carpaccio, care folosea mult
alb și roșu. În varianta vegetariană, sfecla înlocuiește
feliile de carne crudă, rezultând aceeași paletă de culori.
Tabbouleh este o salată arăbească, foarte fresh, care are
la bază pătrunjel și bulgur, ingredient obținut dintr‑un
amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate
grosier. Pentru rețeta noastră am adăugat un dressing
interesant, dar se servește la fel de bine cu zeamă de
lămâie și ulei de măsline. Brânza feta grecească este deja
foarte populară la noi, însă știai că grecii o consumă și
în varianta marinată, fiind mult mai delicioasă?
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Nota
5 din 5Vegan
Salata

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
- 100 g bulgur
- 3 legături pătrunjel tocat mărunt
- 1 legătură ceapă verde
- 4 crenguțe mentă, frunzele tocate mărunt
- 3 roșii mari tăiate cubulețe mici
- INGREDIENTE PENTRU DRESSING:
- 1 lingura cu ulei de rapita
- 2 linguri oțet balsamic
- 1/2 lămâie, zeamă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguri sirop de agave, sau după gust
- 1 lingurita sare roz de Himalaya
- 1/2 cățel de usturoi zdrobit
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
25469
38454
15161
30336
Incepe gatitul
1. Pentru tabbouleh, pune bulgurul într-un bol încăpător și toarnă apă clocotită peste, cât să-l acopere și să depășească puțin. Amestecă și lasă-l să stea cât să-și dubleze volumul.
2. Într-un bol mare, adaugă pătrunjelul, ceapa verde, menta și roșiile. Apoi adaugă bulgurul, care a absorbit toată apa și și-a dublat volumul.
3. Pentru dressing, amestecă într-un bol uleiul, oțetul, zeama de lămâie, vanilia, siropul de agave, un praf de sare și usturoiul, până se omogenizează.
4. Toarnă dressingul peste tabbouleh și amestecă bine. 5. Servește imediat sau rece de la frigider, alături de alte preparate mediteraneene, precum humus, baba ganoush, falafel, feta, măsline etc.
2. Într-un bol mare, adaugă pătrunjelul, ceapa verde, menta și roșiile. Apoi adaugă bulgurul, care a absorbit toată apa și și-a dublat volumul.
3. Pentru dressing, amestecă într-un bol uleiul, oțetul, zeama de lămâie, vanilia, siropul de agave, un praf de sare și usturoiul, până se omogenizează.
4. Toarnă dressingul peste tabbouleh și amestecă bine. 5. Servește imediat sau rece de la frigider, alături de alte preparate mediteraneene, precum humus, baba ganoush, falafel, feta, măsline etc.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Arabesc
Vegan
Salata
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
25469
38454
15161
30336