Ai cautat retetaSalata festiva cu bulete de branza de capra
Mega image logo
  • Salata festiva cu bulete de branza de capra
Salata festiva cu bulete de branza de capra

Salata festiva cu bulete de branza de capra

De catre Joseph Hadad
Buletele acestea cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos pot fi un aperitiv cald sau rece delicios cu diferite sosuri (de iaurt sau de pasta de ardei copti cu usturoi) ori pot fi integrate in diferite salate.
Mediu
>30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de zahar pudra,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • frunza de salata cresse.
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • 250 g de dovleac
  • 2 oua
  • 300 g de branza Roquefort
  • 1 lamaie
  • 2 frunze de menta
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 1 avocado
  • 3 andive
  • 100 g de parmesan
  • 350 g de branza de capra
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de zahar pudra,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • frunza de salata cresse.
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • 250 g de dovleac
  • 2 oua
  • 300 g de branza Roquefort
  • 1 lamaie
  • 2 frunze de menta
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 1 avocado

Incepe gatitul

Pasul 1: Pregatesc buletele de branza de capra. Amestec branza cu parmezanul ras si asezonez cu piper negru zdrobit si oregano tocat marunt. Pun doar un pic de sare, pentru ca parmezanul este sarat. Adaug 2 frunze de menta tocate si amestec totul pana obtin o pasta. Fac din ea mingiute (ca la chiftelute), pe care le las la frigider.
Pasul 2: Scot frunzele andivelor, le spal bine, apoi le usuc prin tamponare. Tai dovleacul in cuburi de 1cm, presar pe el zahar pudra si-l bag la cuptor la 190˚C, pe pergament, pana se rumeneste, dar ramane un pic al dente.
Pasul 3: Tai avocado in doua, scot samburele infigand in el un cutit, apoi curat de coaja si las in zeama de lamaie cateva minute. Tai avocado felii si-l asezonez cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.
Pasul 4: Scot de la frigider buletele de branza si le fac pané. Le dau prin faina, ou si pesmet japonez, apoi le prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Le scot pe o hartie absorbanta.
Pasul 5: Pregatesc sosul. Pun in blender capsunele si coacazele, o lingura de zahar pudra si 3 linguri de ulei de masline, dau drumul la blender, iar sosul rezultat il strecor printr-o sita fina si-l asezonez cu piper.
Pasul 6: Pe platoul de servire, asez frunzele de andiva, pun bucati de branza Roquefort rupte in maini, adaug buletele calde cu branza de capra, dovleacul si decorez cu salata cresse sau frunze de apio. Deasupra presar nuci si sos rosu de fructe.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Salata