• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Salata festiva cu bulete de branza de capra

De catre Joseph Hadad

Buletele acestea cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos pot fi un aperitiv cald sau rece delicios cu diferite sosuri (de iaurt sau de pasta de ardei copti cu usturoi) ori pot fi integrate in diferite salate.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Salata
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Salata festiva cu bulete de branza de capra
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 g de branza de capra
  • 100 g de parmesan
  • 3 andive
  • 1 avocado
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 2 frunze de menta
  • 300 g de branza Roquefort
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • 250 g de dovleac
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • frunza de salata cresse.
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 1 lingura de zahar pudra,
Pregatire

Pasul 1: Pregatesc buletele de branza de capra. Amestec branza cu parmezanul ras si asezonez cu piper negru zdrobit si oregano tocat marunt. Pun doar un pic de sare, pentru ca parmezanul este sarat. Adaug 2 frunze de menta tocate si amestec totul pana obtin o pasta. Fac din ea mingiute (ca la chiftelute), pe care le las la frigider.
Pasul 2: Scot frunzele andivelor, le spal bine, apoi le usuc prin tamponare. Tai dovleacul in cuburi de 1cm, presar pe el zahar pudra si-l bag la cuptor la 190˚C, pe pergament, pana se rumeneste, dar ramane un pic al dente.
Pasul 3: Tai avocado in doua, scot samburele infigand in el un cutit, apoi curat de coaja si las in zeama de lamaie cateva minute. Tai avocado felii si-l asezonez cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.
Pasul 4: Scot de la frigider buletele de branza si le fac pané. Le dau prin faina, ou si pesmet japonez, apoi le prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Le scot pe o hartie absorbanta.
Pasul 5: Pregatesc sosul. Pun in blender capsunele si coacazele, o lingura de zahar pudra si 3 linguri de ulei de masline, dau drumul la blender, iar sosul rezultat il strecor printr-o sita fina si-l asezonez cu piper.
Pasul 6: Pe platoul de servire, asez frunzele de andiva, pun bucati de branza Roquefort rupte in maini, adaug buletele calde cu branza de capra, dovleacul si decorez cu salata cresse sau frunze de apio. Deasupra presar nuci si sos rosu de fructe.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista