Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaSalata festiva cu bulete de branza de capra
Mega image logo
  • Salata festiva cu bulete de branza de capra

Salata festiva cu bulete de branza de capra

De catre Joseph Hadad
Buletele acestea cu crusta crocanta din pesmet si interior moale si cremos pot fi un aperitiv cald sau rece delicios cu diferite sosuri (de iaurt sau de pasta de ardei copti cu usturoi) ori pot fi integrate in diferite salate.

Dificultate

Mediu

Durata

>30'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Salata
Salata festiva cu bulete de branza de capra

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 350 g de branza de capra
  • 100 g de parmesan
  • 3 andive
  • 1 avocado
  • 80 g de nuci sau nuci pecan
  • 3 fire de oregano proaspat
  • 2 frunze de menta
  • 300 g de branza Roquefort
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • 250 g de dovleac
  • 150 g pesmet japonez (panko) sau obisnuit
  • frunza de salata cresse.
  • 200 Pentru sos: g de capsune,
  • 70 g de coacaze rosii,
  • 1 lingura de zahar pudra,

Incepe gatitul

Pasul 1: Pregatesc buletele de branza de capra. Amestec branza cu parmezanul ras si asezonez cu piper negru zdrobit si oregano tocat marunt. Pun doar un pic de sare, pentru ca parmezanul este sarat. Adaug 2 frunze de menta tocate si amestec totul pana obtin o pasta. Fac din ea mingiute (ca la chiftelute), pe care le las la frigider.
Pasul 2: Scot frunzele andivelor, le spal bine, apoi le usuc prin tamponare. Tai dovleacul in cuburi de 1cm, presar pe el zahar pudra si-l bag la cuptor la 190˚C, pe pergament, pana se rumeneste, dar ramane un pic al dente.
Pasul 3: Tai avocado in doua, scot samburele infigand in el un cutit, apoi curat de coaja si las in zeama de lamaie cateva minute. Tai avocado felii si-l asezonez cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie.
Pasul 4: Scot de la frigider buletele de branza si le fac pané. Le dau prin faina, ou si pesmet japonez, apoi le prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Le scot pe o hartie absorbanta.
Pasul 5: Pregatesc sosul. Pun in blender capsunele si coacazele, o lingura de zahar pudra si 3 linguri de ulei de masline, dau drumul la blender, iar sosul rezultat il strecor printr-o sita fina si-l asezonez cu piper.
Pasul 6: Pe platoul de servire, asez frunzele de andiva, pun bucati de branza Roquefort rupte in maini, adaug buletele calde cu branza de capra, dovleacul si decorez cu salata cresse sau frunze de apio. Deasupra presar nuci si sos rosu de fructe.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Salata
  • Salata festiva cu bulete de branza de capra