Salată de cartofi cu pește afumat
Dificultate
UsorPret
RedusNota
5 din 5
Ingrediente pentru 1 Persoane
- 500 g cartofi pentru fiert
- 2 linguri maioneză (de preferat de casă)
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1 linguriță hrean ras
- 1 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță oțet
- 1 legătură pătrunjel tocat mărunt
- 4 fire mărar tocat mărunt
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 1 macrou afumat întreg
- 1/4 lămâie, zeamă
- 4 felii ardei Jalapeno murat
- 1 sare și piper după gust
Incepe gatitul
2. Într-un bol mare, amestecă foarte bine maioneza, muștarul, hreanul, uleiul și oțetul cu sare și piper după gust.
3. După ce cartofii s-au fiert, scurge-i de apă și lasă-i la răcit. Apoi decojește-i, taie-i felii și amestecă-i cu compoziția de maioneză preparată anterior. Adaugă pătrunjelul și mărarul tocate și amestecă bine, dar păstrează câteva frunzulițe pentru servire. Pune cartofii pe un platou și presără-i cu ceapa roșie tocată.
4. Dezosează peștele și curăță-l de piele. Stropește-l cu zeama de lămâie, rupe-l în bucăți mari și așază-l peste cartofi. Presară deasupra felii de ardeii Jalapeno și frunzulițe de mărar și pătrunjel.