Incepe gatitul
Pasul 1: Curata crevetii, indepartand invelisul tare. Apoi, nu uita sa scoti intestinul crevetelui (firul negru si subtire).
Pasul 2: Taie cojile si indeparteaza pielitele (albe) de lime si lamaie. Taie cojile julien. Pune-le intr-un castron, adauga crevetii curatati, usturoiul tocat marunt, uleiul de masline, sare si piper proaspat macinat. Da la rece minimum o ora.
Pasul 3: Intr-o tigaie bine incinsa, adauga crevetii cu tot cu marinada in care au stat si soteaza-i aproximativ 3-4 minute, pana isi schimba culoarea. Adauga apoi zeama de la un sfert de lamaie si o lingurita de coriandru tocat.
Pasul 4: Indeparteaza primele foi de andive daca sunt lovite si desfa-le apoi cu mana. Nu folosi cutitul pentru a impiedica oxidarea legumei. Stropeste foile cu zeama de lamaie.
Pasul 5: Taie cubulete jumatatile de mango si avocado, in jumatati rosiile cherry si marunt frunzele de coriandru.
Pasul 6: Pentru sosul Calipso, amesteca toate ingredientele intr-un castronel si adauga un praf de sare, dupa preferinta. Asaza in farfurie un strat de andive, creveti, cubulete de mango si avocado, rosii cherry, din nou foi de andive, stropeste cu putin ulei de masline si presara piper negru proaspat rasnit. Serveste salata cu sosul Calipso.