Salată cu orez sălbatic, file de somon și sos teriyaki
Dificultate
UsorDurata
>30'Pret
RidicatNota
4 din 5Salata

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 lingură sos teriyaki
- 1 lingură sos sweet chili
- 1 file de somon cu piele
- 50 g mix de orez sălbatic și basmati
- 1 linguriță semințe de susan
- 1 legătură mică de coriandru, tocată
- 2 cepe verzi, tocate mărunt
- 1 zeama de la un lime
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
72640
30543
60145
47724
Incepe gatitul
1. Pentru început, amestecă bine sosul teriyaki și sosul chili într-o farfurie adâncă. Pune apoi fileul de somon cu partea fără piele în jos și lasă-l la marinat cât timp pregătești orezul.
2. Pune orezul într-o oală medie și acoperă-l cu apă rece. Pune oala la fiert, iar după ce a dat în clocot, dă focul mic și fierbe timp de 20 de minute până ce orezul a absorbit toată apa și s-a înmuiat. Dacă orezul încă nu a fiert, dar apa s-a absorbit, mai adaugă treptat apă.
3. Între timp, preîncălzește cuptorul pe modul grill, la o treaptă înaltă.
4. Pune somonul cu pielea în sus pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune apoi tava în cuptor, dar înainte, toarnă sosul rămas în farfurie peste somon. Gătește-l pentru 4-5-minute, apoi întoarce somonul pe cealaltă parte pentru încă 3 minute. Presară peste somon semințele de susan și mai lasă la cuptor încă un minut, până se rumenește susanul și somonul se pătrunde.
5. Adaugă coriandrul și ceapa verde în orez, amestecă bine și așază orezul în farfurie. Servește orezul cu somonul deasupra, peste care toarnă sosul rămas în tava de copt.
6. Stoarce zeama de lime peste somon și poftă bună.
2. Pune orezul într-o oală medie și acoperă-l cu apă rece. Pune oala la fiert, iar după ce a dat în clocot, dă focul mic și fierbe timp de 20 de minute până ce orezul a absorbit toată apa și s-a înmuiat. Dacă orezul încă nu a fiert, dar apa s-a absorbit, mai adaugă treptat apă.
3. Între timp, preîncălzește cuptorul pe modul grill, la o treaptă înaltă.
4. Pune somonul cu pielea în sus pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Pune apoi tava în cuptor, dar înainte, toarnă sosul rămas în farfurie peste somon. Gătește-l pentru 4-5-minute, apoi întoarce somonul pe cealaltă parte pentru încă 3 minute. Presară peste somon semințele de susan și mai lasă la cuptor încă un minut, până se rumenește susanul și somonul se pătrunde.
5. Adaugă coriandrul și ceapa verde în orez, amestecă bine și așază orezul în farfurie. Servește orezul cu somonul deasupra, peste care toarnă sosul rămas în tava de copt.
6. Stoarce zeama de lime peste somon și poftă bună.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Salata
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
72640
30543
60145
47724