Salata Liege
De catre reteta Mega Image
O salata consistenta ale carei origini se regasesc in Liege, orasul francofon din regiunea Valonia din Belgia. Este delicioasa calda, dar si rece.
Multumim pentru nota!
An error occurred[RO]
Ai acordat deja o nota
- Fel de mancare: Salata
- Bucatarie: Frantuzesc
- Dieta: Clasic
- Mancare: Altul
- Ocazie: Altele
- Caracter sezonier: Toate sezoanele
Ingrediente
Aceasta reteta e pentru 2 persoane.
- 4 oua
- 2 lingurite cu ulei de masline
- 50 ml otet balsamic
- 1 lingurita cu zahar brun
- 2 lingurite cu mustar
- 200 g iaurt
- 4 cepe
- 800 g cartofi albi
- 400 g fasole verde
- 200 g rosioare
- 8 felii de bacon
- sare, piper
Pasul 1: Curata cartofii, taie-i in patru si fierbe-i in apa cu sare pentru 10 minute din clipa in care clocoteste apa. intre timp, pune la fiert fasolea verde. Nu o lasa mai mult de 5 minute din clipa in care fierbe apa. Scurge in site separate cartofii si fasolea.
Pasul 2: Rumeneste feliile de bacon si scoate-le pe un servet de hartie. in grasimea ramasa, pune cepele taiate in sferturi si lasa-le pe foc putin, cat sa prinda o crusta aurie. Scoate-le intr-un castronel.
Pasul 3: Adauga uleiul in tigaie si prajeste cartofii foarte bine scursi, apoi scoate-i pe o farfurie. Rumeneste in grasimea ramasa rosiile cherry, cat sa se inmoaie putin. Scoate-le intr-un vas separat.
Pasul 4: Fierbe ouale in apa cu sare nu mai mult de trei minute pentru a ramane moi. Toarna otetul balsamic in tigaie, pune pe foc si lasa 1-2 minute, cat sa dea un clocot.
Pasul 5: imparte toate ingredientele pregatite la patru persoane si serveste salata cu sosul pregatit din iaurt, mustar, zahar brun si otet balsamic, sare si piper dupa gust.
Retete asemanatoare:
Iti multumim ca ai tiparit reteta. Speram ca ti-a placut si ca vei reveni pe site-ul nostru pentru a cauta si alte retete minunate.
Trimite aceasta reteta