SUSHI BOWL CU PIEPT DE PUI ȘI ANANAS
Dificultate
RidicatPret
MediuNota
Reteta nu a fost votataFel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 250 g orez de sushi
- 100 g oțet de orez
- 50 g zahăr
- 12 g sare
- 200 g piept de pui tăiat cubulețe
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri sos teriyaki
- 1 avocado tăiat pe jumătate, cu sâmburele scos
- 100 g ananas tăiat cubulețe
- 2 ridichi tăiate felii subțiri
- 1 ardei iute tăiat felii
- 4 fire de coriandru verde
- 1 sos de soia pentru servit (opțional)
Incepe gatitul
1. Spală orezul în 7 ape, până când apa devine limpede. Apoi, pune din nou orezul în apă și lăsă-l 20 de minute să se umfle.
2. Scurge orezul de apă și pune-l la fiert cu 400 ml de apă, într-o oală cu capac. Când începe să fiarbă, mai lăsă-l 10 minute la foc mic, cu capacul pus. Apoi ia orezul de pe foc și pune-l într-o farfurie întinsă să se răcească.
3. Pune oțetul, zahărul și sarea într-o oală la foc mic și lasă să fiarbă până când zahărul și sarea se dizolvă, sau cât să tragă maximum un clocot. Apoi pune marinata de orez de-o parte să se răcească.
4. Folosește un cântar de bucătărie și toarnă 100 g de marinată de orez peste 500 g de orez fiert. Apoi amestecă orezul cu o lingură de lemn sau cu mâna, ca să nu facă bulgărași, și lasă-l la temperatura camerei, într-un vas acoperit.
5. Într-o tigaie cu ulei de măsline prăjește pieptul de pui până când prinde o crustă ușor aurie. Adăugă sosul teriyaki și sotează mai departe puiul, până când se acoperă cu sos.
6. Taie avocado felii și stropește-l cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
7. Ca să montezi sushi bowl, într-o farfurie ușor adâncă pune un pat de orez. Deasupra pune piept de pui, bucăți de ananas, felii de ridiche, de avocado și de ardei iute, și frunzulițe de coriandru.
8. Opțional, servește cu sos de soia.
2. Scurge orezul de apă și pune-l la fiert cu 400 ml de apă, într-o oală cu capac. Când începe să fiarbă, mai lăsă-l 10 minute la foc mic, cu capacul pus. Apoi ia orezul de pe foc și pune-l într-o farfurie întinsă să se răcească.
3. Pune oțetul, zahărul și sarea într-o oală la foc mic și lasă să fiarbă până când zahărul și sarea se dizolvă, sau cât să tragă maximum un clocot. Apoi pune marinata de orez de-o parte să se răcească.
4. Folosește un cântar de bucătărie și toarnă 100 g de marinată de orez peste 500 g de orez fiert. Apoi amestecă orezul cu o lingură de lemn sau cu mâna, ca să nu facă bulgărași, și lasă-l la temperatura camerei, într-un vas acoperit.
5. Într-o tigaie cu ulei de măsline prăjește pieptul de pui până când prinde o crustă ușor aurie. Adăugă sosul teriyaki și sotează mai departe puiul, până când se acoperă cu sos.
6. Taie avocado felii și stropește-l cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze.
7. Ca să montezi sushi bowl, într-o farfurie ușor adâncă pune un pat de orez. Deasupra pune piept de pui, bucăți de ananas, felii de ridiche, de avocado și de ardei iute, și frunzulițe de coriandru.
8. Opțional, servește cu sos de soia.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Fel principal