SUPĂ TOM YUM
Dificultate
MediuNota
5 din 5Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 300 g creveți proaspeți
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 bucăți lemongrass proaspăt, strivite cu lama cuțitului
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 15 g ghimbir tocat mărunt
- 1/2 linguriță pastă din frunze kaffir
- 1/2 linguriță pastă curry verde
- 500 ml apă
- 150 g doradă file, tăiată în bucăți de 4-5 cm
- 50 g midii curățate, doar carnea, fără cochilie
- 1/2 ardei iute tăiat felii subțiri
- 3 ciuperci champignon tăiate felii
- 200 g lapte de cocos
- 2 linguri sos de pește (fish sauce)
- 1 lingură sos de soia
- 1 zeama de la 1 ½ lime
- 1 sare după gust
- 5 crenguțe de coriandru verde tocat mărunt
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
48181
30546
1242
Incepe gatitul
1. Mai întâi curăță creveții de capete și carapace, dar păstrează capetele separat, într-un castron. Apoi, scoate mațul de pe șira spinării fiecărui crevete, făcând cu cuțitul o crestătură pe lungimea curburii exterioare a crevetelui.
2. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, prăjește la foc mediu capetele creveților, care vor impregna uleiul cu o aromă specifică delicioasă. Apoi aruncă capetele și păstrează uleiul pentru a-l folosi la supă.
3. Pune pe foc o oală ușor adâncă, cu uleiul aromatizat de la creveți și cealaltă lingură de ulei. Adaugă lemongrass-ul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, pasta de kaffir, pasta curry și sotează cam 5-6 minute la foc mediu, până când toate ingredientele își lasă aromele în uleiul respectiv.
4. Adaugă 500 ml de apă sau, opțional, stoc de pui sau de legume.
5. Lasă să fiarbă, iar când lichidul începe să clocotească, dă focul la mic și adaugă peștele, creveții, midiile, ardeiul iute și ciupercile.
6. Fierbe la foc mic cam 4-5 minute, apoi scoate bucățile de lemongrass.
7. Adaugă laptele de cocos, sosul de pește, sosul de soia, zeama de lime și sarea, și mai lasă să fiarbă cam 2-3 minute la foc mic.
8. Servește cu extra lime și coriandru proaspăt tocat.
2. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, prăjește la foc mediu capetele creveților, care vor impregna uleiul cu o aromă specifică delicioasă. Apoi aruncă capetele și păstrează uleiul pentru a-l folosi la supă.
3. Pune pe foc o oală ușor adâncă, cu uleiul aromatizat de la creveți și cealaltă lingură de ulei. Adaugă lemongrass-ul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, pasta de kaffir, pasta curry și sotează cam 5-6 minute la foc mediu, până când toate ingredientele își lasă aromele în uleiul respectiv.
4. Adaugă 500 ml de apă sau, opțional, stoc de pui sau de legume.
5. Lasă să fiarbă, iar când lichidul începe să clocotească, dă focul la mic și adaugă peștele, creveții, midiile, ardeiul iute și ciupercile.
6. Fierbe la foc mic cam 4-5 minute, apoi scoate bucățile de lemongrass.
7. Adaugă laptele de cocos, sosul de pește, sosul de soia, zeama de lime și sarea, și mai lasă să fiarbă cam 2-3 minute la foc mic.
8. Servește cu extra lime și coriandru proaspăt tocat.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Asiatic
Pranz
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
48181
30546
1242