Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaSUPĂ TOM YUM
Mega image logo
  • SUPĂ TOM YUM

SUPĂ TOM YUM

Nota

4 din 5
Sos
SUPĂ TOM YUM

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 zeama de la 1 ½ lime
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri sos de pește (fish sauce)
  • 200 g lapte de cocos
  • 3 ciuperci champignon tăiate felii
  • 1/2 ardei iute tăiat felii subțiri
  • 50 g midii curățate, doar carnea, fără cochilie
  • 150 g doradă file, tăiată în bucăți de 4-5 cm
  • 500 ml apă
  • 1/2 linguriță pastă curry verde
  • 1/2 linguriță pastă din frunze kaffir
  • 15 g ghimbir tocat mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 2 bucăți lemongrass proaspăt, strivite cu lama cuțitului
  • 300 g creveți proaspeți
  • 1 sare după gust
  • 5 crenguțe de coriandru verde tocat mărunt

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ghimbir macinat 15g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Lapte de cocos Thai 400ml
    28.88 Lei/L
    11,55 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Mai întâi curăță creveții de capete și carapace, dar păstrează capetele separat, într-un castron. Apoi, scoate mațul de pe șira spinării fiecărui crevete, făcând cu cuțitul o crestătură pe lungimea curburii exterioare a crevetelui.
    2. Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, prăjește la foc mediu capetele creveților, care vor impregna uleiul cu o aromă specifică delicioasă. Apoi aruncă capetele și păstrează uleiul pentru a-l folosi la supă.
    3. Pune pe foc o oală ușor adâncă, cu uleiul aromatizat de la creveți și cealaltă lingură de ulei. Adaugă lemongrass-ul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, pasta de kaffir, pasta curry și sotează cam 5-6 minute la foc mediu, până când toate ingredientele își lasă aromele în uleiul respectiv.
    4. Adaugă 500 ml de apă sau, opțional, stoc de pui sau de legume.
    5. Lasă să fiarbă, iar când lichidul începe să clocotească, dă focul la mic și adaugă peștele, creveții, midiile, ardeiul iute și ciupercile.
    6. Fierbe la foc mic cam 4-5 minute, apoi scoate bucățile de lemongrass.
    7. Adaugă laptele de cocos, sosul de pește, sosul de soia, zeama de lime și sarea, și mai lasă să fiarbă cam 2-3 minute la foc mic.
    8. Servește cu extra lime și coriandru proaspăt tocat.
    Nota
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Sos
    • SUPĂ TOM YUM

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ghimbir macinat 15g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Lapte de cocos Thai 400ml
    28.88 Lei/L
    11,55 Lei