SUPĂ DE CONOPIDĂ COAPTĂ
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
RedusNota
5 din 5
Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 kg conopidă tăiată buchețele
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 g unt 82% grăsime
- 200 g ceapă tocată
- 1 cartof mediu tăiat felii
- 350 ml apă sau supă de legume (cumpărată sau făcută cu ce legume ai în casă, pe care le fierbi în apă)
- 120 g smântână 32% grăsime
- 1 sare și piper după gust
- 2 linguri Semințe de dovleac coapte
Incepe gatitul
1. Preîncălzește cuptorul la 180° C. 2. Condimentează buchețelele de conopidă cu sare și piper, toarnă uleiul de măsline și amestecă foarte bine. 3. Pune conopida într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și pune la cuptorul preîncălzit. Ține conopida la cuptor până când se rumenește și se înmoaie. 4. Într-o oală, pune untul la topit și adaugă ceapa și cartoful. Amestecă foarte bine, la foc mediu, până când ceapa și cartoful s-au înmuiat. 5. Când conopida este rumenită pe toate părțile și pătrunsă, adaug-o în oala în care am călit ceapa și cartoful. 6. Adaugă apa sau supa de legume atât cât să acopere conopida. 7. Lasă la fiert 5 minute, apoi adaugă smântâna. 8. Mai lasă la fiert încă 2-3 minute, apoi mută compoziția într-un blender și amestecă până când obții o cremă omogenă. 9. Servește cu crutoane și semințe de dovleac deasupra.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!