SPAGHETE CU CREVETI
Dificultate
UsorDurata
31'- 60'Pret
MediuNota
5 din 5Pizza/Placinta

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 350 g spaghete
- 12 creveti mari
- 1 ceapa
- 3 fire de sofran
- 4 file-uri de ansoa
- 50 ml vin alb sec
- 400 g rosii in suc propriu
- 2 catei de usturoi
- 1 ulei de masline
- 50 g unt
- 1 sare
- 1 piper
- 1 rucola
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
47706
85107
43453
11992
Incepe gatitul
Inmoaie sofranul in putina apa. Caleste ceapa tocata in putin ulei pana devine translucida. Adauga sofranul inmuiat (cu tot cu lichid), fileurile de ansoa si vinul si lasa sa dea 1-2 clocote. Adauga rosiile in suc propriu, sare si piper proaspat macinat. tine pe foc 10-12 minute din clipa in care fierbe si da deoparte. Omogenizeaza cu un mixer vertical si trece sosul printr-o strecuratoare. Fierbe pastele in apa cu sare. intre timp, incinge untul, adauga usturoiul tocat foarte fin si crevetii curatati. Potriveste gustul de sare. Lasa-i pe foc doar cat sa capete o culoare rozalie. Scurge pastele, dar pastreaza o cescuta cu apa in care au fiert. Pune spaghetele in sosul strecurat si amesteca. Daca sosul nu e suficient, adauga cate putin din lichidul pastrat. Adauga crevetii. Serveste spaghetele cu creveti alaturi de frunze proaspete de rucola.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Pizza/Placinta
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
47706
85107
43453
11992