SPAGHETE CU CHIFTELUTE
Dificultate
MediuDurata
31'- 60'Pret
RedusNota
5 din 5Pizza/Placinta

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 500 g carne tocata (vita/porc/amestec)
- 400 g spaghete
- 2 lingurite cu varf cu mustar Dijon
- 12 biscuiti sarati
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 1 lingurita cu varf cu oregano uscat
- 1 ou mare
- 2 fire de busuioc proaspat
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 1/2 ardei iute uscat/proaspat
- 2 linguri cu otet balsamic
- 800 g rosii in suc propriu
- 1 ulei de masline
- 1 sare
- 1 piper
- 1 parmezan
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
47706
66891
Incepe gatitul
Intr-un castron, pune rozmarinul tocat fin, mustarul, carnea si oregano, biscuitii zdrobiti fin. Amesteca, incorporeaza oul, sarea si piperul proaspat macinat. Cu mainile umede, ia din compozitie cate o lingurita si formeaza intre palme chiftelutele de dimensiuni egale. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie si unge-le cu ulei. Da la cuptor pentru 25-30 de minute. intoarce-le la jumatatea timpului.
Incinge doua linguri cu ulei intr-un vas adanc si caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie. Adauga usturoiul si ardeiul iute tocate fin, apoi busuiocul maruntit. Toarna deasupra rosiile in suc propriu, otetul si asezoneaza. Cu dosul unei linguri, zdrobeste rosiile. Pune pe foc, acoperit, si amesteca din cand in cand. Cand sosul a scazut putin, adauga chiftelutele coapte si mai tine sa dea 2-3 clocote impreuna.
Fierbe spaghetele in apa cu sare, scurge-le si adauga-le in sosul de rosii cu chiftelute. Daca sosul este prea scazut, adauga putina apa in care au fiert pastele. Serveste cu parmezan ras si vin rosu.
Incinge doua linguri cu ulei intr-un vas adanc si caleste ceapa taiata marunt pana devine aurie. Adauga usturoiul si ardeiul iute tocate fin, apoi busuiocul maruntit. Toarna deasupra rosiile in suc propriu, otetul si asezoneaza. Cu dosul unei linguri, zdrobeste rosiile. Pune pe foc, acoperit, si amesteca din cand in cand. Cand sosul a scazut putin, adauga chiftelutele coapte si mai tine sa dea 2-3 clocote impreuna.
Fierbe spaghetele in apa cu sare, scurge-le si adauga-le in sosul de rosii cu chiftelute. Daca sosul este prea scazut, adauga putina apa in care au fiert pastele. Serveste cu parmezan ras si vin rosu.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Pranz
Pizza/Placinta
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
47706
66891