Ai cautat retetaSEMIFREDDO CU COCOS, MANGO ȘI LIME
Mega image logo
  • SEMIFREDDO CU COCOS, MANGO ȘI LIME
SEMIFREDDO CU COCOS, MANGO ȘI LIME

SEMIFREDDO CU COCOS, MANGO ȘI LIME

Ridicat
>30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 zeama și coaja de la 2 lime
  • 200 g cremă sau smântână de cocos
  • 500 g mascarpone
  • 1 mango foarte copt
  • 200 ml smântâna pentru frișcă
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 zeama și coaja de la 2 lime
  • 200 g cremă sau smântână de cocos
  • 500 g mascarpone
  • 1 mango foarte copt
  • 200 ml smântâna pentru frișcă

Incepe gatitul

1. Mai întâi pregătește blatul. Mixează oul împreună cu 50 g zahăr până când compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare.
2. Cerne lingura de făină și încorporeaz-o cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
3. Adaugă zeama și coaja de la 1 lime, și toarnă compoziția într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt.
4. Dă la cuptorul preîncălzit la 180° C, cam 20-30 de minute.
5. Între timp, pregătește cremele. Pentru crema de cocos, mixează smântână de cocos cam 10 minute, apoi adaugă 250 g mascarpone, 75 g zahăr, zeama și coaja de la lime-ul rămas, și mixează în continuare până se omogenizează.
6. Pentru crema de mango, începe prin a blenda pulpa de mango până obții un piure. Separat, mixează smântâna de frișcă cam 10 minute. Adaugă mascarpone, 75 g zahăr și piureul de mango, și mixează în continuare până se omogenizează.
7. Când blatul s-a răcit complet, taie-l pe orizontală în două bucăți egale.
8. Acoperă o tavă de chec cu folie alimentară și toarnă în ea prima dată compoziția de cocos. Așază deasupra primul blat, apoi toarnă jumătate din compoziția de mango. Așază peste și cel de-al doilea blat și acoperă cu restul de cremă de mango. Apoi dă la congelator pentru cel puțin 10 ore.
9. Pentru servire, scoate din congelator cu 20-30 de minute înainte.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Desert