SALATĂ DE FASOLE VERDE CU SOS PESTO
Durata
1'- 30'Nota
2 din 5Salata

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 1 kg fasole verde curățată
- 25 g frunze de busuioc proaspăt sau 3-4 buchețele de busuioc ambalat
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 2 linguri de muguri de pin
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g parmezan ras
- 1 sare dupa gust
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
46380
958
99942
30137
Incepe gatitul
1. Pune o oală mare cu apă și sare la foc iute. După ce apa clocotește bine, adaugă fasolea verde și gătește-o al dente, aproximativ 4-5 minute, adică cât să se înmoaie păstăile, dar să fie ușor crocante.
2. Scurge păstăile, apoi clătește-le bine sub un jet de apă rece și usucă-le bine. Pune păstăile într-un bol acoperit.
3. Cât fierb păstăile, prepară sosul pesto. Pune într-un robot de bucătărie busuiocul, usturoiul, sare după gust și mugurii de pin, și pulsează până se mărunțesc fin. Oprește robotul și adună la baza vasului partea de compoziție întinsă pe pereții lui. Pornește din nou robotul și toarnă ușor uleiul de măsline. Oprește robotul, adaugă parmezan și pulsează până obții o compoziție fină. Asezonează cu sare și piper. Transferă compoziția într-un bol și acoperă.
4. Înainte de servire, pune păstăile într-un bol mare și acoperă bine cu sos pesto. Pune sosul pesto într un borcan și păstrează-l la frigider pentru viitor.
5. Servește la temperatura camerei și mai pune sare și piper după gust, dacă dorești.
2. Scurge păstăile, apoi clătește-le bine sub un jet de apă rece și usucă-le bine. Pune păstăile într-un bol acoperit.
3. Cât fierb păstăile, prepară sosul pesto. Pune într-un robot de bucătărie busuiocul, usturoiul, sare după gust și mugurii de pin, și pulsează până se mărunțesc fin. Oprește robotul și adună la baza vasului partea de compoziție întinsă pe pereții lui. Pornește din nou robotul și toarnă ușor uleiul de măsline. Oprește robotul, adaugă parmezan și pulsează până obții o compoziție fină. Asezonează cu sare și piper. Transferă compoziția într-un bol și acoperă.
4. Înainte de servire, pune păstăile într-un bol mare și acoperă bine cu sos pesto. Pune sosul pesto într un borcan și păstrează-l la frigider pentru viitor.
5. Servește la temperatura camerei și mai pune sare și piper după gust, dacă dorești.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Salata
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
46380
958
99942
30137