Incepe gatitul
1. Pune cartofii la fiert într-o oală cu apă clocotind și lasă-i să fiarbă cam 15 minute. Ia un cartof, pune-l pe un tocător și apasă-l cu degetul. Dacă se zdrobește ușor, înseamnă că s-a făcut.
2. Scurge cartofii de apă și taie-i în sferturi, direct într-un bol mare. Adaugă rondelele de ceapă, apoi stropește cu uleiul de măsline și condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Rade puțină coajă de lămâie, stoarce zeama deasupra și amestecă totul foarte bine.
3. Strânge și rulează ierburile aromatice într-un mănunchi, toacă-le mărunt, adaugăle peste cartofi și amestecă bine.
4. Adaugă muștarul și amestecă din nou, cât să se acopere uniform cartofii.
5. Împarte salata de cartofi în mai multe porții și presară generos brânza sfărâmițată.
6. Opțional, prăjește niște bacon într-o tigaie antiaderentă, cât sa devină crocant, și adaugă peste cartofi.