Ai cautat retetaSALATĂ DE CARTOFI NOI CU BLUE CHEESE
Mega image logo
  • SALATĂ DE CARTOFI NOI CU BLUE CHEESE
SALATĂ DE CARTOFI NOI CU BLUE CHEESE

SALATĂ DE CARTOFI NOI CU BLUE CHEESE

Usor
1'- 30'
5/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

1 portie
  • 1 kg cartofi noi curățați
  • 2 cepe roșii medii, tăiate rondele
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 puțină coajă rasă și zeama de la 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 lingură muștar
  • 200 g brânză cu mucegai albastru, ruptă bucățele
  • 200 g bacon afumat, tăiat fâșii subțiri (opțional)
  • 1 kg cartofi noi curățați
  • 2 cepe roșii medii, tăiate rondele
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 puțină coajă rasă și zeama de la 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 lingură muștar
  • 200 g brânză cu mucegai albastru, ruptă bucățele
  • 200 g bacon afumat, tăiat fâșii subțiri (opțional)

Incepe gatitul

1. Pune cartofii la fiert într-o oală cu apă clocotind și lasă-i să fiarbă cam 15 minute. Ia un cartof, pune-l pe un tocător și apasă-l cu degetul. Dacă se zdrobește ușor, înseamnă că s-a făcut.
2. Scurge cartofii de apă și taie-i în sferturi, direct într-un bol mare. Adaugă rondelele de ceapă, apoi stropește cu uleiul de măsline și condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Rade puțină coajă de lămâie, stoarce zeama deasupra și amestecă totul foarte bine.
3. Strânge și rulează ierburile aromatice într-un mănunchi, toacă-le mărunt, adaugăle peste cartofi și amestecă bine.
4. Adaugă muștarul și amestecă din nou, cât să se acopere uniform cartofii.
5. Împarte salata de cartofi în mai multe porții și presară generos brânza sfărâmițată.
6. Opțional, prăjește niște bacon într-o tigaie antiaderentă, cât sa devină crocant, și adaugă peste cartofi.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Salata