Incepe gatitul
1. Spală verzele de Bruxelles, taiele cotoarele și usucă-le sau ștergele cu prosoape de hârtie.
2. Așază feliile de bacon întinse pe un tocător sau blat de lucru curat.
3. Cu o pensulă, unge bine fiecare fâșie de bacon cu sirop de arțar, apoi condimentează-le cu piper negru proaspăt râșnit, după gust.
4. Ia o varză de Bruxelles și, pornind de jos, ruleaz-o frumos într-o fâșie de bacon. Repetă pentru restul de verze.
5. Unge cu sirop de arțar suprafața fiecărui rulou și condimentează cu piper, după gust. Opțional, poți fixa baconul în jurul verzelor cu scobitori.
6. Așază rulourile (cu marginea în jos) pe o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul preîncălzit la 180° C, timp de 20-25 de minute, sau până când baconul capătă un aspect crocant și rumen.