Incepe gatitul
1. Taie vinetele pe lung în felii de 1-1,5 cm grosime. Prăjește-le în tranșe, într-o tigaie mare cu 1 lingură ulei de măsline, la foc mediu. Presară-le cu sare, piper și pudră de ceapă pe ambele părți pe măsură ce le prăjești. Gătește-le cam 3 minute pe fiecare parte. Mai adaugă ulei de măsline pe măsură ce le prăjești, dar nu exagera cu uleiul – nu vrei să le înmoi în ulei, doar să le rumenești frumos.
2. Așază vinetele pe un tocător și acoperă-le cu felii de prosciutto. Așază un bețigaș de Mozzarella într-o margine și rulează-le. Așază rulourile într-o tavă pentru cuptor, cu cusătura în jos. Presară rulourile cu Grana Padano rasă, adaugă câteva linguri de sos pesto printre rulouri și introdu tava în cuptorul încins la 180°C, timp de 15 minute.
3. Între timp, rumenește quinoa fiartă într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline și 2 crenguțe oregano. Potrivește de sare și piper. 4. Împarte rulourile în farfurii, decorează cu oregano și servește alături cu restul de sos pesto și garnitură de quinoa.