Ai cautat retetaRulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Mega image logo
  • Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

De catre Reteta Mega Image
Incearca reteta cand ai pofta de ceva special si putin diferit de retele cu care te-ai obisnuit. Satisfactia este garantata.
Usor
1'- 30'
0/5
Mediu

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • 500 g de piept de pui
  • 3 crengute de salvie
  • 1 lamaie
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 felii de jambon
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 200 ml de vin alb
  • 2 linguri de faina
  • 4 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie- suc stors
  • 300 g de tagliatelle proaspete
  • sare si piper negru
  • 500 g de piept de pui
  • 3 crengute de salvie
  • 1 lamaie
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 felii de jambon
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 200 ml de vin alb
  • 2 linguri de faina
  • 4 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie- suc stors
  • 300 g de tagliatelle proaspete
  • sare si piper negru

Incepe gatitul

Pasul 1: Taie rosiile in jumatate si pune-le intr-un vas de copt, cu pulpa in sus. Deasupra presara sare, piper, usturoiul tocat marunt, frunzulite de cimbru si stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Da-le la cuptor, la 180°C, pentru 20 de minute.
Pasul 2: Taie pieptul de pui in doua, pe lungime, si aplatizeaza-l cu ciocanul pentru carne. Sareaza si pipereaza feliile de pui pe ambele parti.
Pasul 3: Asaza cate o jumatate de felie de jambon si o frunza de salvie pe fiecare bucata de pui. Formeaza rulourile, fixeaza-le cu scobitori si da-le prin faina.
Pasul 4: Prajeste rulourile pe toate partile, intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu, timp de 15 minute.
Pasul 5: Scoate-le din tigaie si pune in ea vinul alb si sucul de lamaie. Fa o reductie la jumatate, la foc mediu. Da focul mai mic si adauga untul taiat in bucati, pentru a lega sosul. Pune iar rulourile in tigaie si lasa-le 5 minute sa fiarba in sos, la foc mic.
Pasul 6: Serveste-le cu jumatati de rosii si tagliatelle.

Nota

Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal