Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
De catre Reteta Mega Image
Incearca reteta cand ai pofta de ceva special si putin diferit de retele cu care te-ai obisnuit. Satisfactia este garantata.
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 500 g de piept de pui
- 3 crengute de salvie
- 1 lamaie
- 2 crengute de cimbru
- 4 linguri de ulei de masline
- 4 felii de jambon
- 1 lingura de otet balsamic
- 200 ml de vin alb
- 2 linguri de faina
- 4 rosii mari
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie- suc stors
- 300 g de tagliatelle proaspete
- sare si piper negru
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie rosiile in jumatate si pune-le intr-un vas de copt, cu pulpa in sus. Deasupra presara sare, piper, usturoiul tocat marunt, frunzulite de cimbru si stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Da-le la cuptor, la 180°C, pentru 20 de minute.
Pasul 2: Taie pieptul de pui in doua, pe lungime, si aplatizeaza-l cu ciocanul pentru carne. Sareaza si pipereaza feliile de pui pe ambele parti.
Pasul 3: Asaza cate o jumatate de felie de jambon si o frunza de salvie pe fiecare bucata de pui. Formeaza rulourile, fixeaza-le cu scobitori si da-le prin faina.
Pasul 4: Prajeste rulourile pe toate partile, intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu, timp de 15 minute.
Pasul 5: Scoate-le din tigaie si pune in ea vinul alb si sucul de lamaie. Fa o reductie la jumatate, la foc mediu. Da focul mai mic si adauga untul taiat in bucati, pentru a lega sosul. Pune iar rulourile in tigaie si lasa-le 5 minute sa fiarba in sos, la foc mic.
Pasul 6: Serveste-le cu jumatati de rosii si tagliatelle.
Pasul 2: Taie pieptul de pui in doua, pe lungime, si aplatizeaza-l cu ciocanul pentru carne. Sareaza si pipereaza feliile de pui pe ambele parti.
Pasul 3: Asaza cate o jumatate de felie de jambon si o frunza de salvie pe fiecare bucata de pui. Formeaza rulourile, fixeaza-le cu scobitori si da-le prin faina.
Pasul 4: Prajeste rulourile pe toate partile, intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu, timp de 15 minute.
Pasul 5: Scoate-le din tigaie si pune in ea vinul alb si sucul de lamaie. Fa o reductie la jumatate, la foc mediu. Da focul mai mic si adauga untul taiat in bucati, pentru a lega sosul. Pune iar rulourile in tigaie si lasa-le 5 minute sa fiarba in sos, la foc mic.
Pasul 6: Serveste-le cu jumatati de rosii si tagliatelle.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal