• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Rulouri de legume cu carpaccio de gulie

De catre Joseph Hadad

O reteta potrivita sezonului de toamna in care ne bucuram din plin de legume!

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Aperitiv
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Rulouri de legume cu carpaccio de gulie
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 30 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 2 gulii
  • chimion
  • piper negru zdrobit
  • busuioc
  • 2 vinete medii
  • 1 lime
  • 4 fire de cimbru
  • 12 rosii cherry
  • 1 conopida
  • 2 dovlecei zucchini
  • 4 tije de telina (apio) cu frunze
  • 4 fire de menta
  • sare
Pregatire

Pasul 1: Curat guliile si le tai rondele subtiri (3 mm). Pun guliile in apa clocotita cu sare si las la foc mic 10-12 minute, pana se fac al dente. Le scot intr-un castron cu apa rece cu gheata. Dupa cateva minute, le iau, le tamponez cu un servet si le las deoparte. in aceeasi apa fierb buchetelele de conopida, urmand aceeasi pasi. Tai apoi dovleceii subtire, pe lung, si-i fierb 1 minut in aceeasi apa. Ii scot in apa rece, ii tamponez si-i las deoparte.
Pasul 2: Tai vinetele pe lung (3 mm), le presar cu sare si le las 10 minute. Le tamponez cu un servet si le pun la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Le scot pe un platou si asez peste ele un prosop de hartie, sa absoarba uleiul.
Pasul 3: Curat tijele de telina (apio) si le tai rondele, in diagonala, foarte subtire. Intr-un bol, asezonez telina cu cimbrul, busuiocul si menta tocate foarte marunt, cu sare, piper, chimion si lamaie. Amestec totul cu mainile.
Pasul 4: Formez rulourile de vanata si dovlecel.
Pasul 5: Dau culoare buchetelelor de conopida fiarta. Le asezonez cu lamaie, sare, piper si ulei de masline. Pot apoi ori sa le dau la cuptor 12-14 minute, ori sa le rumenesc in tigaie, cu o lingura de ulei incins.
Pasul 6: Ca sa pregatesc o portie, formez un pat de carpaccio degulie. Asez felii de gulie la rand, in cerc, suprapunandu-le un pic, pana formez o spirala de doua etaje. Presar sare si piper si asez deasupra rulourile de vanata si dovlecel, in picioare – 3-4 rulouri de persoana. Asez buchetelele de conopida, rosiile cherry taiate in jumatate, frunze de telina, busuioc si menta si stropesc totul cu ulei de masline.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista