Ai cautat retetaRisotto alla milanese
Mega image logo
  • Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

De catre Joseph Hadad
Cald si cremos, din ingrediente simple si gustoase, risotto-ul este un adevarat rasfat pentru papilele gustative, un bun exemplu pentru ceea ce in lumea culinara se numeste „confort food”. Are insa reputatia unui preparat dificil de facut, care dureaza mult. Adevarul e ca, desi e nevoie de atentie la fiecare etapa, odata ce te apuci de gatit, este gata în maximum 30'. Este important insa sa ai toate ingredientele gata inainte de a da drumul la foc. Dupa preparare, serveste risotto-ul imediat. Cu cat sta mai mult va pierde din textura cremoasa, capatand o consistenta gelatinoasa.
Risotto alla milanese
Ridicat
>30'
0/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 300 g orez pentru risotto
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de concentrat de supa de pasare
  • 40 gr de unt
  • 40 gr de parmezan ras
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • 300 g orez pentru risotto
  • 1 lingurita de pudra de sofran
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de concentrat de supa de pasare
  • 40 gr de unt
  • 40 gr de parmezan ras
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare, piper negru proaspat macinat