Ai cautat retetaRata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate
Mega image logo
  • Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate
Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

Rata la cuptor cu miere de albine, sos de afine si mere caramelizate

De catre Joseph Hadad
Chef Hadad te provoaca in aceasta primavara sa dai frau liber imaginatiei si creativitatii si sa-ti surprinzi invitatii cu doua preparate deosebite si foarte gustoase. Ingredientele sunt accesibile, pregatite simplu prin coacere, caramelizare sau blansare, dar simpla lor alaturare in farfurie se va transforma intr-o bucurie pentru papilele gustative.
Ridicat
1'- 30'
5/5
Ridicat

Ingrediente pentruPersoane

2 portii
  • 1 rata mica (sau carne de porumbel, prepelita, curcan)
  • 2 sfecle potrivite
  • 200 ml vin rosu
  • 3 mere rosii
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 lingura cu miere
  • 10 bucati caju caramelizat sau alune de padure caramelizate
  • 2 morcovi
  • dulceata de afine/fructe de padure
  • 3 frunze de salvie
  • 30 g unt
  • 10 boabe de struguri albi
  • sare, piper negru
  • ulei de masline
  • 1 rata mica (sau carne de porumbel, prepelita, curcan)
  • 2 sfecle potrivite
  • 200 ml vin rosu
  • 3 mere rosii
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 lingura cu miere
  • 10 bucati caju caramelizat sau alune de padure caramelizate
  • 2 morcovi
  • dulceata de afine/fructe de padure
  • 3 frunze de salvie
  • 30 g unt
  • 10 boabe de struguri albi
  • sare, piper negru
  • ulei de masline

Incepe gatitul

Pasul 1: Amesteca mierea cu vinul, sare si piper macinat proaspat, cimbru si toarna peste rata careia i-ai indepartat pielea de pe piept. Da la cuptorul preincalzit,la 180 de grade Celsius, pentru 90 de minute.
Pasul 2: Fierbe morcovii in apa cu sare, scoate-i, pune-i in apa rece, si taie-i in jumatati.
Pasul 3: Separat, fierbe sfeclele in coaja, iar cand s-au inmuiat dupa gust, decojeste-le si taie-le in jumatati sau in sferturi, daca sunt mai mari. Decojeste doua mere, curata-le de samburi si taiele cubulete fine. Pune-le apoi pentru 10 minute in apa cu zeama de lamaie (sa nu se innegreasca).
Pasul 4: Taie boabele de struguri in jumatati. Taie marul ramas in felii de 2 mm grosime (cu feliatorul) si caramelizeaza-le in 30 g de unt topit. Scoate-le cu grija pe o farfurie.
Pasul 5: Scoate rata din cuptor. Pune dulceata intr-o craticioara impreuna cu o frunza de salvie si dilueaza cu ceva sos din tava in care s-a copt rata. Pune sosul de dulceata pe foc, dar fara sa-l dai in clocot. Da-l deoparte.
Pasul 6: Strecoara cubuletele de mere si soteaza-le in 20g de unt. Separat, soteaza in putin ulei sfeclele si morcovii, potriveste gustul de sare si piper.
Pasul 7: Portioneaza rata si asaza bucatile de carne pe un platou. Adauga si decoreaza, dupa indemanare, cu feliile de mar caramelizate, sfecla si morcovi.
Pasul 8: Completeaza platoul cu cubuletele de mar sotate, sosul de afine, crengute de cimbru, frunze de salvie, boabe de struguri si caju caramelizat. Inainte de aservi, stropeste totul cu putin ulei de masline.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Pranz,Cina
Toate sezoanele
Fel principal