Rata Wellington cu legume sote
De catre Joseph Hadad
Pieptul de rata in aluat este un deliciu, vezi reteta lui chef Hadad.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 2 Persoane
2 Persoane
- 2 Pentru siropul pentru morcovi: linguri de zahar
- 6 fire de sparanghel
- ulei de masline
- fir de sofran
- 1 lingura de miere de albine
- 1 frunza de dafin
- 4 boabe de ienibahar
- 1 fir de rozmarin
- 5 linguri de otet balsamic
- 1 Pentru sos: pahar de vin rosu
- 1/4 baton de vanilie.
- 1/2 lingurita lamaie
- 300 g de ciuperci
- 2 morcovi fragezi
- sare, piper negru macinat.
- 1 ou
- 1 rulou de foietaj
- 20 g de unt
- 1 fir de cimbru
- 1 gulie
- 2 buc. de piept de rata (180g fiecare)
- 2 esalote
- 120 g de piept de rata afumat
Incepe gatitul
Pasul 1: Indepartez pielea de pe pieptul de rata si asezonez cu sare si piper. Il sotez intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei de masline, pe ambele parti, nu mai mult de 10 secunde. Scot carnea si o tamponez cu hartie absorbanta, apoi o las la racit.
Pasul 2: Toc foarte marunt ciupercile, pieptul de rata afumat, esalotele si cimbrul. Acestea vor fi parte din umplutura. intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, sotez esalota, adaug pieptul de rata afumat, dupa cateva secunde, ciupercile, si, in final, cimbrul. Cand sunt gata, le rastorn intr-o sita, ca sa se scurga zeama si uleiul.
Pasul 3: Ma ocup de garnitura – gulie si sparanghel. Tai gulia in opt felii si o pun in apa clocotita cu sare si cateva fire de sofran, ca sa se coloreze in galben. Intre timp, curat sparanghelul – folosesc doar varfurile verzi. Il pun in apa clocotita un minut, apoi il scot intr-un castron cu apa rece si-l las acolo putin, ca sa-si pastreze culoarea. Pun pe foc o tigaie antiaderenta cu 20g de unt si sotez sparanghelul si feliile de gulie fierte cu sare si piper.
Pasul 4: Deschid foietajul la 3mm. Iau pieptul de rata sotat la inceput, acum rece. Folosesc jumatate din cantitatea de ciuperci tocate si sotate, presarandu-le pe partea carnii care nu a avut piele. Tai foietajul dreptunghiular si invelesc carnea. Sigilez marginile foietajului si pensulez totul cu galbenus. Dau rata in aluat la cuptorul preincalzit la 190˚C nu mai mult de 13-14 minute.
Pasul 5: Curat morcovii si ii fierb in apa cu sare. Alaturi, intr-o craticioara, la foc mic, fac un sirop din 4 linguri de apa, 1 lingura si jumatate de zahar, jumatate de lingurita de lamaie si un sfert de baton de vanilie. Cand morcovii sunt fierti, ii transfer din oala cu apa in craticioara cu sos si ii las la foc mic pana absorb toate aromele.
Pasul 6: Pentru sos, pun la fiert un pahar de vin rosu, 5 linguri de otet balsamic, o lingura de miere, 1 fir mic de rozmarin, dafin, ienibahar. Las la foc mic pana obtin un sos concentrat si lipicios. Pasul 7: Scot rata in aluat de la cuptor si o tai felii (2 cm). Pe un platou, torn sos, pun feliile de rata deasupra, iar alaturi aranjez sparanghelul, feliile de gulie si morcovii aromati.
Pasul 2: Toc foarte marunt ciupercile, pieptul de rata afumat, esalotele si cimbrul. Acestea vor fi parte din umplutura. intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, sotez esalota, adaug pieptul de rata afumat, dupa cateva secunde, ciupercile, si, in final, cimbrul. Cand sunt gata, le rastorn intr-o sita, ca sa se scurga zeama si uleiul.
Pasul 3: Ma ocup de garnitura – gulie si sparanghel. Tai gulia in opt felii si o pun in apa clocotita cu sare si cateva fire de sofran, ca sa se coloreze in galben. Intre timp, curat sparanghelul – folosesc doar varfurile verzi. Il pun in apa clocotita un minut, apoi il scot intr-un castron cu apa rece si-l las acolo putin, ca sa-si pastreze culoarea. Pun pe foc o tigaie antiaderenta cu 20g de unt si sotez sparanghelul si feliile de gulie fierte cu sare si piper.
Pasul 4: Deschid foietajul la 3mm. Iau pieptul de rata sotat la inceput, acum rece. Folosesc jumatate din cantitatea de ciuperci tocate si sotate, presarandu-le pe partea carnii care nu a avut piele. Tai foietajul dreptunghiular si invelesc carnea. Sigilez marginile foietajului si pensulez totul cu galbenus. Dau rata in aluat la cuptorul preincalzit la 190˚C nu mai mult de 13-14 minute.
Pasul 5: Curat morcovii si ii fierb in apa cu sare. Alaturi, intr-o craticioara, la foc mic, fac un sirop din 4 linguri de apa, 1 lingura si jumatate de zahar, jumatate de lingurita de lamaie si un sfert de baton de vanilie. Cand morcovii sunt fierti, ii transfer din oala cu apa in craticioara cu sos si ii las la foc mic pana absorb toate aromele.
Pasul 6: Pentru sos, pun la fiert un pahar de vin rosu, 5 linguri de otet balsamic, o lingura de miere, 1 fir mic de rozmarin, dafin, ienibahar. Las la foc mic pana obtin un sos concentrat si lipicios. Pasul 7: Scot rata in aluat de la cuptor si o tai felii (2 cm). Pe un platou, torn sos, pun feliile de rata deasupra, iar alaturi aranjez sparanghelul, feliile de gulie si morcovii aromati.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal