Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaRULOURI CU ZUCCHINI, RICOTTA ȘI SPANAC
Mega image logo
  • RULOURI CU ZUCCHINI, RICOTTA ȘI SPANAC

RULOURI CU ZUCCHINI, RICOTTA ȘI SPANAC

Dificultate

Mediu

Durata

>30'

Pret

Mediu

Nota

Reteta nu a fost votata
Buseu
RULOURI CU ZUCCHINI, RICOTTA ȘI SPANAC

Ingrediente pentru 1 Persoane

1 Persoane
  • 2 zucchini lungi și mari
  • 500 g brânză ricotta rasă
  • 115 g mascarpone
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou mare
  • 1 sare
  • 450 g baby spanac tocat mărunt
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1/4 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 450 g suc de roșii
  • 75 g mozzarella rasă
  • 1 pătrunjel proaspăt tocat

Cumpara toate ingredientele

Ingrediente esentiale
  • Ricotta  250g
    18.00 Lei/Kg
    4,50 Lei
  • Mascarpone  250g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Branza Parmigiano Reggiano 200g
    143.25 Lei/Kg
    28,65 Lei
  • Incepe gatitul

    1. Preîncălzește cuptorul la 190° C.
    2. Taie cotorul și vârful dovleceilor, apoi taie-i pe jumătate, pe lungime. Folosește un curățător de legume și taie fâșii lungi și late, de grosimi similare.
    3. Întinde o foaie de copt suficient de mare și acoper-o cu prosoape de hârtie. Așază deasupra fâșiile de dovleci într-un singur strat. Presară jumătate de linguriță de sare peste fiecare dovlecel și lasă sarea să scoată apa, cam 10 minute. Apoi șterge broboanele de apă care ies la suprafață cu prosoape de hârtie. Întoarce dovleceii, sărează-i din nou și pe partea cealaltă și lasă-i din nou 10 minute, apoi șterge apa în exces.
    4. Între timp, prepară umplutura. Într-un bol, bate bine oul cu ricotta, mascarpone și parmezan, cât să se omogenizeze. Adaugă spanacul și usturoiul și condimentează cu ¼ linguriță sare și ¼ linguriță piper. Nu săra prea tare, căci dovleceii au deja sare.
    5. Într-o tavă pentru cuptor, cam de 33 x 22 cm, toarnă cam 1/3 din sucul de roșii.
    6. Pune o fâșie de dovlecel pe un blat de lucru curat și întinde cam 2-3 linguri de umplutură într-un strat uniform, apoi rulează dovlecelul într-un rulou. Așază ruloul în tava de copt, cu marginea în jos. Repetă operațiunea pentru fiecare fâșie de dovlecel, formând 1 sau 2 straturi de rulouri în tavă, cu puțin spațiu între rânduri.
    7. Toarnă restul de suc de roșii peste rulouri și presară mozzarella rasă deasupra.
    8. Pune tava în cuptorul preîncălzit și lasă la copt cam 20-25 de minute, sau până când sosul fierbe ușor cu bule, iar mozzarella se topește uniform. Apoi scoate din cuptor și lasă să se odihnească cam 5-10 minute înainte de servire.
    Nota
    Reteta nu a fost votata
    Ai incercat aceasta reteta?
    Spune-ne cat de mult ti-a placut!
    Buseu
    • RULOURI CU ZUCCHINI, RICOTTA ȘI SPANAC

    Cumpara toate ingredientele

    Ingrediente esentiale
  • Ricotta  250g
    18.00 Lei/Kg
    4,50 Lei
  • Mascarpone  250g
    Acest produs nu mai este disponibil
  • Branza Parmigiano Reggiano 200g
    143.25 Lei/Kg
    28,65 Lei