Incepe gatitul
1. Amestecă pudra de chili, sarea, chimionul, pudra de usturoi și piperul într-un bol, până obții un amestec omogen.
2. Folosește un cuțit bine ascuțit și taie pieptul de pui pe orizontală, în două felii subțiri și egale, mai ușor de gătit.
3. Presară feliile de pui cu mixul de condimente și acoperă le bine pe ambele părți.
4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare și prăjește puiul câte 5 minute pe ambele părți.
5. Când puiul e gata, scoate-l pe o farfurie și lasă-l să se odihnească câteva minute.
6. Între timp, pune ceapa în uleiul rămas și soteaz-o 5 minute, până se înmoaie.
7. Adaugă ardeiul gras și porumbul și mai sotează-le 5-7 minute sau până se înmoaie. Apoi scoate le de-o parte pe o farfurie.
8. Taie pieptul de pui în bucățele mai mari sau mici, după cum preferi.
9. Într-o tigaie curată pune câțiva stropi de ulei sau puțin unt la foc mediu și așază o tortilla.
10. Presară peste tortilla cheddar ras, peste care așază uniform o treime din legumele sotate și o treime din puiul tăiat. Apoi presară din nou cheddar ras.
11. Gătește 2 minute sau până partea de jos a lipiei se rumenește.
12. Așază o altă tortilla deasupra și stropește-o cu puțin ulei. Apoi întoarce toată quesadilla cu grijă pe partea cealaltă și mai gătește-o 2 minute, până se rumenește.
13. Scoate quesadilla pe o farfurie și tai-o în sferturi. Repetă de la pasul 9 pentru celelalte 2 quesadilla și servește cu sosul preferat.