Pulpe de rata pe pat de clatite cu sos de rodie
De catre Joseph Hadad
O reteta inedita propusa de chef Joseph Hadad pentru a-ti impresiona invitatii de la masa de duminica.
Dificultate
RidicatDurata
>60'Pret
MediuNota
1 din 5Clasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 4 linguri de zahar
- 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita de curcuma (turmeric)
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 1 pahar de lapte
- 2 oua
- lingurita de praf de copt
- 2 linguri de ulei
- 1 varf de sare
- 2 pahare de faina
- 3 frunze de dafin
- 200 ml de vin rosu
- 4 pulpe de rata
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 radacina de telina
- 2 morcovi
- 3 linguri de zahar
- 1 baton de vanilie
- 3 mere
- 7 rodii
- cateva fire de cimbru
- 4 batoane de scortisoara
Incepe gatitul
Pasul 1: Curat ceapa si tai morcovii si telina in bucati de 1,5 cm. Le pun pe o tava, impreuna cu usturoiul in coaja, usor zdrobit, si 2-3 fire de cimbru, apoi le amestec bine. Asez deasupra pulpele de rata si torn vinul rosu. Frec pulpele cu sare si piper, fara ulei, carnea de rata fiind oricum grasa. Asez deasupra un baton de scortisoara si dau tava la cuptor, la 170°C, o ora si jumatate.
Pasul 2: Pregatesc compozitia pentru clatitele americane (pancakes). Amestec bine toate ingredientele, sa nu formeze cocoloase, si strecor compozitia printr-o sita fina. O las jumatate de ora, ca sa lucreze praful de copt.
Pasul 3: Intr-o tigaie de tefal, pun o forma (un inel) de metal cu diametrul de 11-12cm. Ung cu putin ulei marginea formei si tigaia, pun forma in tigaie si torn in interior compozitia (50-60g pentru fiecare clatita). Dau focul mic, sa nu se arda. Dupa 3 minute ridic forma si intorc clatita, lasand-o si pe cealalta parte tot cam 3 minute.
Pasul 4: Cand pulpele de rata sunt gata, le scot din cuptor si strecor sosul rezultat printr-o sita. Separat, prepar apoi sosul de rodie. Strecor sucul de rodie, il amestec intr-o craticioara cu zaharul, vanilia si sos de carne de la pulpele de rata si las impreuna la fiert cam 40 de minute, la foc foarte mic, pana scade un pic si se formeaza un sos.
Pasul 5: Tai merele rondele mai late, le pun intr-o tava cu 20g de unt si le dau la cuptor, la 180°C, 20 de minute.
Pasul 6: Pe un platou cu pereti mai inalti, pun sosul de rodie, asez clatitele americane pufoase pe mijloc, deasupra, pulpele de rata, rondelele de mere coapte, cimbru proaspat si batoane de scortisoara. Se serveste cu un pahar de Merlot.
Pasul 2: Pregatesc compozitia pentru clatitele americane (pancakes). Amestec bine toate ingredientele, sa nu formeze cocoloase, si strecor compozitia printr-o sita fina. O las jumatate de ora, ca sa lucreze praful de copt.
Pasul 3: Intr-o tigaie de tefal, pun o forma (un inel) de metal cu diametrul de 11-12cm. Ung cu putin ulei marginea formei si tigaia, pun forma in tigaie si torn in interior compozitia (50-60g pentru fiecare clatita). Dau focul mic, sa nu se arda. Dupa 3 minute ridic forma si intorc clatita, lasand-o si pe cealalta parte tot cam 3 minute.
Pasul 4: Cand pulpele de rata sunt gata, le scot din cuptor si strecor sosul rezultat printr-o sita. Separat, prepar apoi sosul de rodie. Strecor sucul de rodie, il amestec intr-o craticioara cu zaharul, vanilia si sos de carne de la pulpele de rata si las impreuna la fiert cam 40 de minute, la foc foarte mic, pana scade un pic si se formeaza un sos.
Pasul 5: Tai merele rondele mai late, le pun intr-o tava cu 20g de unt si le dau la cuptor, la 180°C, 20 de minute.
Pasul 6: Pe un platou cu pereti mai inalti, pun sosul de rodie, asez clatitele americane pufoase pe mijloc, deasupra, pulpele de rata, rondelele de mere coapte, cimbru proaspat si batoane de scortisoara. Se serveste cu un pahar de Merlot.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal