Pulpa de rata confiata cu pasat
De catre Sorin Petru Cucu
Iti prezentam o alta modalitate de a gati rata, inspirata de chef Sorin Petru Cucu.
Dificultate
MediuDurata
>60'Pret
MediuNota
5 din 5Clasic
Altele
Fel principal

Ingrediente pentru 4 Persoane
4 Persoane
- 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
- 500 g de sare
- 500 g de zahar
- 50 g de usturoi zdrobit
- 10 g de cimbru
- 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
- 500 ml de lapte
- 200 g de malai
- 10 g de unt
- 1 Pentru confiere: kg de untura de rata
Incepe gatitul
Pasul 1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal