• Livrăm produsele oriunde în țară
  • Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
  • Alegem cu grijă cele mai bune produse
  • Cea mai variată gamă de produse din Mega
  • Avem magazinul online deschis 24/7
  • Quick shop
  • Liste  
: In aceasta perioada, pentru a limita cat mai mult contactul intre curieri si dvs. am eliminat plata cu cash, la livrare. Pentru comenzile plasate din Supermarket Online se poate plati numai online, cu card.  
Inapoi

Pulpa de rata confiata cu pasat

De catre Sorin Petru Cucu

Iti prezentam o alta modalitate de a gati rata, inspirata de chef Sorin Petru Cucu.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Pulpa de rata confiata cu pasat
Dificultate medie
Cost mediu
Mai mult de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 4 Portii +
  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 10 g de unt
  • 200 g de malai
  • 500 ml de lapte
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 10 g de cimbru
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 500 g de zahar
  • 500 g de sare
  • 1 Pentru confiere: kg de untura de rata
Pregatire

Pasul 1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista