Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPulpa de rata confiata cu pasat
Mega image logo
  • Pulpa de rata confiata cu pasat

Pulpa de rata confiata cu pasat

De catre Sorin Petru Cucu
Iti prezentam o alta modalitate de a gati rata, inspirata de chef Sorin Petru Cucu.

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Mediu

Nota

5 din 5
Clasic
Altele
Fel principal
Pulpa de rata confiata cu pasat

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 10 g de unt
  • 200 g de malai
  • 500 ml de lapte
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 10 g de cimbru
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 500 g de zahar
  • 500 g de sare
  • 1 Pentru confiere: kg de untura de rata

Incepe gatitul

Pasul 1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Pulpa de rata confiata cu pasat