Ai cautat retetaPulpa de rata confiata cu pasat
Mega image logo
  • Pulpa de rata confiata cu pasat

Pulpa de rata confiata cu pasat

De catre Sorin Petru Cucu
Iti prezentam o alta modalitate de a gati rata, inspirata de chef Sorin Petru Cucu.
Pulpa de rata confiata cu pasat
Mediu
>60'
5/5
Mediu

Ingrediente pentru

Ingrediente
4 portii
  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 500 g de sare
  • 500 g de zahar
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 10 g de cimbru
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 500 ml de lapte
  • 200 g de malai
  • 10 g de unt
  • 1 Pentru confiere: kg de untura de rata
  • 4 Pentru marinare: pulpe de rata (aprox. 350g/ buc.)
  • 500 g de sare
  • 500 g de zahar
  • 50 g de usturoi zdrobit
  • 10 g de cimbru
  • 500 Pentru „pasat" (mamaliga cu lapte): ml de apa
  • 500 ml de lapte
  • 200 g de malai
  • 10 g de unt
  • 1 Pentru confiere: kg de untura de rata

Incepe gatitul

Pasul 1: Amesteca sarea, zaharul, cimbrul si usturoiul. Intr‑o tava pune 1/4 din compozitie ca pat pentru pulpe si restul peste ele. Lasa la marinat 12 ore. Apoi scoate pulpele, spala-le sub jet de apa si lasa-le la scurs.
Pasul 2: Pune untura la incalzit doar cat sa se topeasca. Adauga pulpele de rata si lasa-le la „confiat” la limita punctului de fierbere (aprox. 95°C), timp de 5-6 ore.
Pasul 3: Pune la fiert laptele cu apa. Cand incep sa fiarba, adauga treptat malaiul si un praf de sare, amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, toarn-o intr-o forma de chec unsa cu unt si acopera cu hartie de copt. Da-o la cuptor la 130°C pentru 3 ore.
Pasul 4: Verificam daca rata este facuta scuturand usor osul pulpelor. Cand acesta are tendinta de a se desprinde, sunt gata.
Pasul 5: Asaza „pasatul” pe o farfurie si pulpa de rata peste acesta. Serveste cald.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal