Incepe gatitul
Pasul 1: Pune pulpa de bibilica in sare aromatizata cu cimbru si coaja de portocale, aproximativ 3 ore, apoi curata-o bine de sare. Unge cu ulei de porumb presat la rece (se gaseste la Mega Concept Store) si las-o in cuptor, la 120 de grade Celsius, pana este bine patrunsa si pielea isi schimba culoarea, iar carnea se retrage de pe osul superior, acesta ramanand gol.
Pasul 2: Pentru piureul de mere: Curata de coaja si de samburi merele verzi, taie-le cuburi si pune-le intr-un bol, cu sare, piper, un praf de scortisoara si un strop de ulei de masline. Amesteca-le bine si pune-le intr-o tava la cuptor, la 150 de grade Celsius, vreo 30-40 de minute. Apoi le scoti si le calesti cateva minute, adaugi smantana de 35 la suta grasime si, cand smantana incepe sa se caramelizeze, le bagi in blender apoi treci piureul prin sita fina. Si gata, pofta buna!