Incepe gatitul
Pasul 1: Blansaza carnea de pui in apa clocotita cu sare timp de 10 minute. Scoate-o, scurge-o si pune intr-un vas de copt.
Pasul 2: Pune buchetul garni in interiorul pasarii. Unge puiul pe deasupra cu 30g de unt. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna 100ml de apa in tava. Coace timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 220°C. Redu temperatura la 190°C si continua sa coci puiul inca 45 de minute, stropindu-l periodic cu sucurile din tava si intorcandu-l din cand in cand.
Pasul 3: in timp ce carnea de pui se coace, taie marunt ceapa si caleste-o in 20g de unt. Adauga vinul si adu la punctul de fierbere. Da focul mai incet si adauga supa de pui. Continua sa gatesti la foc mic pana cand lichidul se reduce la 2/3. Adauga ciocolata fin tocata si las-o sa se topeasca. Amesteca 35g de unt cu 20g de faina. Adauga acest amestec in sos, treptat, amestecand continuu cu telul. Pipereaza cu amestecul de piper in 5 culori. in cazul in care sosul este prea gros, mai subtiaza-l cu supa de pui. Opreste focul si acopera sosul, sa se pastreze cald.