Livrăm produsele oriunde în țară
Mașini frigorifice pentru transportul produselor fresh
Alegem cu grijă cele mai bune produse
Cea mai variată gamă de produse din Mega
Avem magazinul online deschis 24/7

Comanda in luna septembrie cu livrare a doua zi si primesti un voucher de 20 ron pentru urmatoarea ta comanda mai mare de 200 de ron. 🎁

Ai cautat retetaPlacinta de vara cu manzat
Mega image logo
  • Placinta de vara cu manzat

Placinta de vara cu manzat

De catre Joseph Hadad
Placintele rotunde, cu umplutura bogata, sunt nu doar gustoase, ci si arata spectaculos. Chef Joseph Hadad iti aduce o reteta inedita de placinta de vara cu manzat pe care trebuie sa o incerci.

Dificultate

Mediu

Durata

>60'

Pret

Ridicat

Nota

Reteta nu a fost votata
Clasic
Altele
Fel principal
Placinta de vara cu manzat

Ingrediente pentru 4 Persoane

4 Persoane
  • coaja de lime si portocala
  • 2 linguri de praz tocat
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 1 lingura de pesmet
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 30 gr de muguri de pin
  • 1 ceapa rosie
  • 3 foi de placinta
  • 1 ceapa verde
  • 500 gr de carne de manzat sau de vitel, tocata
  • 1 zucchini
  • 2 linguri de stafide
  • praf de nucsoara si scortisoara

Incepe gatitul

Pasul 1: Intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta, calesc ceapa rosie in putin ulei de masline. Adaug usturoiul, ceapa verde si prazul tocate marunt, cuburi din pulpa de dovlecel si stafidele. Sotez usor.
Pasul 2: Adaug in tigaie carnea tocata de manzat si o las pana e facuta in proportie de 70%. Compozitia ar trebui sa aiba un aspect sfaramicios, ca la cuscus. Asezonez cu sare, piper, un praf de nucsoara si scortisoara, coaja rasa de lime si portocala.
Pasul 3: Separat, prajesc putin mugurii de pin, doar cat sa-si deschida aromele, si-i adaug in compozitie. Amestec totul foarte bine, apoi torn compozitia intr-o sita asezata peste un bol si o las sa se scurga de toate zemurile si sa se raceasca bine – aproximativ o ora si jumatate.
Pasul 4: Pregatesc forma pentru cuptor (un bol din inox sau de sticla). Ung peretii formei cu ulei de masline. Pensulez fiecare foaie de placinta cu ulei de masline. Asez fiecare foaie in forma, aranjand-o cu degetele astfel incat sa se muleze pe peretii vasului. La final, peste cele 3 foi suprapuse presar putin pesmet. Torn compozitia inauntru si o presez bine , o acopar cu marginile foilor, ung foile cu ulei de masline si bag forma la cuptor, la 180 grade C, 30-35 de minute, pana cand foile devin aurii si crocante.
Pasul 5: Scot placinta din cuptor, o rastorn pe un platou si o servesc decorata cu ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, salvie), frunzulite de sakura sau impreuna cu diferite sosuri – provensal sau chimichurri.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal
  • Placinta de vara cu manzat