Sari peste
Mega image logo

Buna,

Contul meu
0

Comanda acum si ai LIVRARE GRATUITA, la achizitii peste 50 lei cu livrare in 2 ore si peste 250 lei cu livrare a doua zi!

Ai cautat retetaPlacinta de vara cu manzat
Mega image logo
  • Placinta de vara cu manzat
Placinta de vara cu manzat

Placinta de vara cu manzat

De catre Joseph Hadad
Placintele rotunde, cu umplutura bogata, sunt nu doar gustoase, ci si arata spectaculos. Chef Joseph Hadad iti aduce o reteta inedita de placinta de vara cu manzat pe care trebuie sa o incerci.
Mediu
>60'
5/5
Ridicat

Ingrediente pentruPersoane

4 portii
  • coaja de lime si portocala
  • 2 linguri de stafide
  • 1 zucchini
  • 500 gr de carne de manzat sau de vitel, tocata
  • 1 ceapa verde
  • 3 foi de placinta
  • 1 ceapa rosie
  • 30 gr de muguri de pin
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 1 lingura de pesmet
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 2 linguri de praz tocat
  • praf de nucsoara si scortisoara
  • coaja de lime si portocala
  • 2 linguri de stafide
  • 1 zucchini
  • 500 gr de carne de manzat sau de vitel, tocata
  • 1 ceapa verde
  • 3 foi de placinta
  • 1 ceapa rosie
  • 30 gr de muguri de pin
  • 1 lingurita de patrunjel tocat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobit
  • 1 lingura de pesmet
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 2 linguri de praz tocat
  • praf de nucsoara si scortisoara

Incepe gatitul

Pasul 1: Intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta, calesc ceapa rosie in putin ulei de masline. Adaug usturoiul, ceapa verde si prazul tocate marunt, cuburi din pulpa de dovlecel si stafidele. Sotez usor.
Pasul 2: Adaug in tigaie carnea tocata de manzat si o las pana e facuta in proportie de 70%. Compozitia ar trebui sa aiba un aspect sfaramicios, ca la cuscus. Asezonez cu sare, piper, un praf de nucsoara si scortisoara, coaja rasa de lime si portocala.
Pasul 3: Separat, prajesc putin mugurii de pin, doar cat sa-si deschida aromele, si-i adaug in compozitie. Amestec totul foarte bine, apoi torn compozitia intr-o sita asezata peste un bol si o las sa se scurga de toate zemurile si sa se raceasca bine – aproximativ o ora si jumatate.
Pasul 4: Pregatesc forma pentru cuptor (un bol din inox sau de sticla). Ung peretii formei cu ulei de masline. Pensulez fiecare foaie de placinta cu ulei de masline. Asez fiecare foaie in forma, aranjand-o cu degetele astfel incat sa se muleze pe peretii vasului. La final, peste cele 3 foi suprapuse presar putin pesmet. Torn compozitia inauntru si o presez bine , o acopar cu marginile foilor, ung foile cu ulei de masline si bag forma la cuptor, la 180 grade C, 30-35 de minute, pana cand foile devin aurii si crocante.
Pasul 5: Scot placinta din cuptor, o rastorn pe un platou si o servesc decorata cu ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, salvie), frunzulite de sakura sau impreuna cu diferite sosuri – provensal sau chimichurri.

Nota

Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
International
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Fel principal