Pizza cu andive si bresaola
De catre Reteta Mega Image
Un fel special de pizza, de incercat acasa!
Dificultate
UsorDurata
1'- 30'Pret
MediuNota
Reteta nu a fost votataClasic
Altele
Pizza/Placinta

Ingrediente pentru 6 Persoane
6 Persoane
- 4 andive
- 15 g de unt
- 250 ml de lapte
- 1 pachet de aluat pentru pizza
- 1 crenguta de cimbru proaspat
- 250 g de branza
- 70 g de bresaola pentru pizza (mozzarella, cascaval)
- 30 g de faina
- sare si piper
Incepe gatitul
Pasul 1: Taie 60g din cantitatea de branza in cuburi cu latura de aproximativ 1 cm si da restul pe razuitoare.
Pasul 2: Topeste 15g de unt intr-o tigaie, adauga faina si amesteca bine, pana cand amestecul este uscat. Toarna laptele si adu la punctul de fierbere. Lasa pe foc 5 minute, amestecand constant. Adauga branza rasa si amesteca bine, din nou, pana obtii un sos gros. Potriveste de sare si piper.
Pasul 3: Curata andivele si taie-le fin. Topeste un pic de unt intr-o tigaie si caleste andivele timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Pasul 4: Pune aluatul de pizza intr-o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si intinde deasupra sosul de branza. Aranjeaza apoi, uniform andivele, bresaola rupta in fasii si cuburile de branza.
Pasul 5: Da la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoate pizza din cuptor, presara deasupra frunze proaspete de cimbru si serveste-o imediat.
Pasul 2: Topeste 15g de unt intr-o tigaie, adauga faina si amesteca bine, pana cand amestecul este uscat. Toarna laptele si adu la punctul de fierbere. Lasa pe foc 5 minute, amestecand constant. Adauga branza rasa si amesteca bine, din nou, pana obtii un sos gros. Potriveste de sare si piper.
Pasul 3: Curata andivele si taie-le fin. Topeste un pic de unt intr-o tigaie si caleste andivele timp de 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Pasul 4: Pune aluatul de pizza intr-o tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si intinde deasupra sosul de branza. Aranjeaza apoi, uniform andivele, bresaola rupta in fasii si cuburile de branza.
Pasul 5: Da la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoate pizza din cuptor, presara deasupra frunze proaspete de cimbru si serveste-o imediat.
Nota
Reteta nu a fost votata
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Clasic
Altele
Altul
Toate sezoanele
Pizza/Placinta