Pizza cu 3 toppinguri
Dificultate
MediuDurata
>30'Pret
MediuNota
5 din 5Fel principal

Ingrediente pentru 1 Persoane
1 Persoane
- 500 g făină tip 650
- 1 linguriță sare
- 350 ml apă călduță
- 10 g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g roșii tocate la conservă
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 5 frunze busuioc proaspăt, tocate
- 400 g mozzarella uscată,dată pe răzătoarea mare
- 1 zucchini mic tăiat felii
- 1 zucchini mic tăiat felii
- 12 fileuri anșoa în ulei
- 150 g ricotta proaspătă
- 150 g cârnați chorizo tăiați felii
- 1 roșie galbenă tăiată felii
- 1 mână de rucola
- 10 frunze busuioc proaspăt
- 1 (opțional) frunzulițede busuioc mov
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
33459
32051
75597
Incepe gatitul
1. Pentru aluat. Într-un bol amestecă făina cu sarea. În alt bol amestecă apa, drojdia, zahărul și uleiul, până când zahărul și drojdia se dizolvă. Apoi adaugă compoziția lichidă peste făină și amestecă bine până se încorporează.
2. Mai departe, frământă foarte bine până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la crescut într-un bol cu un prosop deasupra, timp de 35-40 de minute.
3. Împarte aluatul crescut în 2 bucăți egale și mai lăsă-le 30 de minute acoperite cu un prosop.
4. Întinde cu sucitorul o bucată de aluat în formă dreptunghiulară de 1 cm grosime și pune-o într-o tavă întinsă, tapetată cu puțină făină. Ai nevoie de o tavă de cuptor de 20 x 50 cm.
5. Pentru sos. Amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi unge aluatul uniform cu sosul de roșii.
6. Asamblarea. Împarte din ochi aluatul în 3 părți egale, pentru că urmează să pui pe aceeași pizza din toate cele 3 toppinguri. Pe prima parte pune un strat de mozzarella, apoi felii de zucchini și fileuri de anșoa. Pe a doua parte pune o linguriță de ricotta. Pe a treia parte pune un strat de mozzarella, felii de chorizo și felii de roșii.
7. Dă pizza la cuptorul preîncălzit la 250° C timp de 15 minute. Apoi scoate-o din cuptor, iar peste partea cu ricotta pune frunze de busuioc și peste cea cu chorizo pune frunze proaspete de rucola. Opțional, poți pune frunzulițe de busuioc mov peste partea cu zucchini și anșoa.
8. Repetă pașii și pentru cealaltă pizza.
9. Înainte de servire, presară câțiva stropi de ulei de măsline și, opțional, piper negru proaspăt râșnit.
2. Mai departe, frământă foarte bine până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la crescut într-un bol cu un prosop deasupra, timp de 35-40 de minute.
3. Împarte aluatul crescut în 2 bucăți egale și mai lăsă-le 30 de minute acoperite cu un prosop.
4. Întinde cu sucitorul o bucată de aluat în formă dreptunghiulară de 1 cm grosime și pune-o într-o tavă întinsă, tapetată cu puțină făină. Ai nevoie de o tavă de cuptor de 20 x 50 cm.
5. Pentru sos. Amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi unge aluatul uniform cu sosul de roșii.
6. Asamblarea. Împarte din ochi aluatul în 3 părți egale, pentru că urmează să pui pe aceeași pizza din toate cele 3 toppinguri. Pe prima parte pune un strat de mozzarella, apoi felii de zucchini și fileuri de anșoa. Pe a doua parte pune o linguriță de ricotta. Pe a treia parte pune un strat de mozzarella, felii de chorizo și felii de roșii.
7. Dă pizza la cuptorul preîncălzit la 250° C timp de 15 minute. Apoi scoate-o din cuptor, iar peste partea cu ricotta pune frunze de busuioc și peste cea cu chorizo pune frunze proaspete de rucola. Opțional, poți pune frunzulițe de busuioc mov peste partea cu zucchini și anșoa.
8. Repetă pașii și pentru cealaltă pizza.
9. Înainte de servire, presară câțiva stropi de ulei de măsline și, opțional, piper negru proaspăt râșnit.
Nota
Ai incercat aceasta reteta?
Spune-ne cat de mult ti-a placut!
Italian
Pranz,Cina
Toate sezoanele
Fel principal
Cumpara toate ingredientele
Ingrediente esentiale
33459
32051
75597