Incepe gatitul
Pasul 1: Incepe cu mamaliga. Fierbe malaiul bine si apoi, la final, pune cateva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece si mai rumeneste 1-2 minute.
Pasul 2: Rastoarna mamaliga dupa ce se racoreste, modeleaza cu o lingura forme mai mici, pe care sa le dai la cuptor.
Pasul 3: Piureul de urzici e cel mai simplu piure pe care l-ai putea face. Intr-o oala mare, pune apa la fiert cu sare si arunca acolo cartoful taiat in cubulete. Vei avea nevoie sa pui la treaba tot amidonul pe care il contine cartoful, asa ca trebuie sa ii oferi umezeala.
Pasul 4: Intr-o tigaie incapatoare incalzeste uleiul si pune in el ceapa uscata si partile albe de la ceapa verde si usturoiul de primavara. Lucreaza totul la foc mic pentru a scoate toata dulceata din ingrediente.
Pasul 5: Cand se inmoaie ceapa si usturoiul, pune si coditele, tocate mare. Incalzeste-le pana cand totul capata un gust grozav. In oala in care cartoful deja a fiert aproape de tot, pune urzicile si inchide focul: nu trebuie sa le fierbi, ci doar sa le inmoi un pic. In maximum un minut le poti scurge bine. Vei vedea ca au scazut foarte mult.
Pasul 6: Pune-le peste ingredientele calite si mai incalzeste-le un minut impreuna, amestecand bine. Cand sunt un pic racorite, marunteste totul cu un blender vertical.
Pasul 7: Finetea piureului depinde strict de gustul tau: poate fi mai fin, mai elegant, sau poate fi mai putin maruntit, astfel incat sa vezi bucati din ingrediente.