• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Piept de curcan umplut cu trufandale

De catre Marius Tudosiei

Verdeturile primaverii aduc o nota de prospetime carnii de curcan, imbogatind-o cu aromele lor.

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Piept de curcan umplut cu trufandale
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 2 legaturi de leurda, ceapa verde, usturoi verde,
  • 2 legaturi stevie, susan, marar, patrunjel
  • 1 piept mare de curcan
  • 1 lamaie
  • 10 oua de prepelita
  • 2 oua de gaina
  • 1 pahar de vin alb
  • 75 ml ulei de dovleac presat la rece
  • sare, piper
Pregatire

Pasul 1: Spala si usuca verdeturile.
Pasul 2: Cu un cutit cu lama lunga desfa carnea de curcan intr-o foaie, pe care sa o umpli ulterior. Pune ouale de prepelita la fiert, pana sunt tari. Marunteste verdeturile si imparte-le in doua boluri: unul mai mare pentru umplutura, altul mai mic pentru crusta. Pe cele din urma mai marunteste-le pana devin un amestec omogen, fin.
Pasul 3: In bolul cu verdeturi pentru umplutura pune jumatate din uleiul de dovleac, ouale de gaina crude si coaja de lamaie. Asezoneaza bine.
Pasul 4: Intinde foaia de curcan pe o folie de plastic, pune sare si piper dupa gust. Asaza deasupra verdeturile cu ou, ouale fierte de prepelita, chiar la capatul de unde incepi sa rulezi. Ruleaza strans si inchide-o in folie alimentara, invelind-o in straturi mai multe.
Pasul 5: Pune rulada la fiert, la foc foarte mic, pentru aproximativ 3 ore. Scoate-o si las-o la racit cu tot cu folie. Unge-o cu restul de ulei si tavaleste-o prin verdeturile pregatite deja.
Pasul 6: Pune in tava de cuptor vinul si rulada de curcan, tine-o la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Tai-o in felii groase chiar la masa si serveste-o langa garnitura preferata sau pur si simplu langa o salata!

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista