• Localizare magazine
: Comanda de minimum 250 lei si ai transport gratuit.  
Inapoi

Peste invelit in varza dulce si spanac

De catre Joseph Hadad

Iti propunem o reteta inedita si de sezon, conceputa de chef Joseph Hadad, pe care sa o incerci la urmatoarea cina in doi: peste invelit in varza dulce si spanac

Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Multumim pentru nota!

An error occurred[RO]

Ai acordat deja o nota

  • Fel de mancare: Fel principal
  • Bucatarie: International
  • Dieta: Clasic
  • Mancare: Altul
  • Ocazie: Altele
  • Caracter sezonier: Toate sezoanele

Trimite aceasta reteta

Peste invelit in varza dulce si spanac
Dificultate medie
Cost mediu
Mai putin de 60 minute

Pentru a continua, te rugam sa completezi toate campurile obligatorii.

Ingrediente

- 2 Portii +
  • 800 g file de lup de mare (sau salau)
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu bulion
  • zeama de lamaie
  • 5 rosii coapte
  • 2 bucati pastarnac
  • 4 frunze de varza alba
  • 5 frunze de busuioc
  • 250 g spanac proaspat
  • 3 linguri cu ulei de masline
Pregatire

Pasul 1: Spala bucatile de pastarnac, cu tot cu coaja, si pune-le la fiert pentru 40 de minute.
Pasul 2: Scurge de apa, taie-le in jumatate si rumeneste-le in uleiul incins.
Pasul 3: Pentru sos, incinge uleiul si soteaza usturoiul maruntit, adauga bulionul si dupa 30 de secunde pune patru rosii date pe razatoare, dafin, sare si piper. Lasa pe foc cateva minute, apoi pune zaharul si amesteca. Da deoparte sosul.
Pasul 4: Scoate eventualele oase si pielea de pe bucatile de peste. Asezoneaza cu sare si piper si uneste bucatile de file.
Pasul 5: Pune apa cu sare pe foc si fierbe pentru 5-6 minute frunzele de varza, iar dupa ce s-au inmuiat pune-le in apa rece. La final, decupeaza-le nervurile. In aceeasi apa blanseaza frunzele de spanac pentru 30 de secunde, pune-le apoi in apa rece si scurge foarte, foarte bine. Asezoneaza-le cu sare, piper si zeama de lamaie.
Pasul 6: Pregateste un pat din foile de varza, pune deasupra spanacul, pestele si ruleaza strans. Stropeste cu ulei de masline, presara cimbru si da la cuptorul incalzit, la 190 de grade Celsius pentru 12 minute.
Pasul 7: Scoate rulourile de peste din cuptor, taie-le felii si asaza-le pe farfurii. Pune sosul de rosii strecurat, pentru a fi mai fin, bucatile rumenite de pastarnac si felii de rosie.
Pasul 8: Stropeste cu ulei de masline si serveste.

Retete asemanatoare:

Adauga in lista
Momentan nu ai o lista de cumparaturi creata. Apasa pe butonul de mai jos pentru a crea una.
Acest produs se afla deja in aceasta lista.
Produs adaugat in lista